Iskolaigazgatót csinált belőle a Fidesz, rendőrségi nyomozás lett a vége

Botrányos volt már a kinevezése is Putnoki Zsoltnak a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatójának, akit kinevezésekor sem a tantestület, sem a szülői munkaközösség nem támogatott, de még a XIII. kerület képviselő testülete sem, beleértve a fideszes képviselőket is. Palkovics László akkor hivatalban lévő oktatási államtitkár mégis őt választotta a pozícióra. Nem is csoda, hiszen Putnoki előtte Újkenéz polgármestere volt a Fidesz színeiben, és ez többet nyomott a latban annál, hogy mi az emberek véleménye, sőt még annál is, hogy alig két éves tanári diplomával rendelkezett és nulla gyakorlattal.

Az áterőszakolt döntésnek meg lettek a következményei, mára világos hogy Putnokira nem lehet rábízni egy iskola vezetését. Az elmúlt két napban húsz diák hagyta ott az iskolát, ami az előző átiratkozásokkal eléri az ötven főt. A gyerekek mellett huszonhárom tanár készül elmenni, közülük öten már beadták a felmondásukat, a többieké folyamatban van, ha meglépik a felmondást, akkor az iskola szeptembertől igen nehéz helyzetbe kerül működtetés szempontjából.

A probléma mind a pedagógusok, mind a szülők szerint az igazgató elfogadhatatlan viselkedése, aki megfélemlíti a tanárokat, korábban több ízben megalázta, bántalmazta a diákokat. Már pedig ez nem üres szóbeszéd, az önkormányzat közmeghallgatásán az érintettek arccal, névvel vállalták véleményüket. A minisztérium lefolytatott egy vizsgálatot, amelynek eredményéről eddig még senkit nem tájékoztattak, és ismeretlen tettes ellen már a rendőrség is nyomozást folytat, az iskolában. Az igazgató helyett gyakorlatilag a helyettesei dolgoznak, kollégáit “hisztis nőknek” bélyegzi, a tanárok jó része gyomorgörccsel jár dolgozni.

Úgy látszik a példa nem egyedi, mert Egerben is hasonló este történt, a város volt alpolgármestere megkapta régi munkahelyének igazgatói posztját, de ő sem tudott megbirkózni a vezetés ránehezedő súlyával, szerencsére ott nem kellett a rendőrségnek nyomoznia.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!