Jeruzsálem: A radikális osztrák kancellár fejet hajt Ausztria háborús bűnei miatt

Sebastian Kurz osztrák kancellár európai vezetők között egyedülálló módon ellátogat a Jeruzsálem óvárosában található Siratófalhoz is háromnapos izraeli útján – jelentette a helyi média vasárnap.

Kurz a Jad Vasem holokauszt emlékmúzeumban vasárnap egy olyan megállapodást írt alá, amely hozzáférést biztosít az izraeli intézménynek az osztrák állami archívum holokausztra vonatkozó dokumentumaihoz.

A múzeumban találkozott Victor Klein holokauszt túlélővel, aki az Ausztriában felépített Mauthausen koncentrációs tábor foglya volt a második világháború idején.

„Osztrák kancellárként kijelentem, hogy Ausztria és az osztrák nép súlyos terheket visel a Soá idején elkövetett szörnyű és szégyenletes bűncselekményeikért. De hadd biztosítsam Önöket arról, hogy mi osztrákok vállaljuk a felelősséget történelmünkért. Kötelességünk biztosítani, hogy a Soá soha többé ne történhessen meg, és hogy nemzedékem és a következő nemzedékek sohase felejtsék el ezeket a szörnyű bűnöket” – hangsúlyozta Kurz Jad Vasemben az angol nyelvű The Jerusalem Post című újság értesülése szerint.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!