Az ország józanabb mint Orbán, ennek az eredménynek észhez kell térítenie

orbán olvas

Nem vitás, hogy Orbán a végletekig fogja feszíteni a húrt az Európai Unióval, minden olyan téren próbálja akadályozni a döntéshozatalt, amely egy stabilabb, egységesebb Európát próbál megteremteni. A legtöbb ilyen esetben már nem talál partnert a gáncsoskodásaihoz, és gyakorlatilag az unió kötözködő hülye gyerekévé vált. Tudják, minden osztályban volt egy ilyen az iskolában.

Az ország, azonban amely nemrégen újra felhatalmazást adott neki a kormányzásra, nem osztja Orbán külpolitikáját. Magyarországon az EU megítélése kiemelten pozitív – írja a HVG. Egy friss kutatásból kiderül, hogy a magyarok 61 százaléka gondolja azt, hogy jó dolog az EU-tagság Magyarország számára. Ez egy jelentős, 5 százalékpontos emelkedés a legutóbbi, 2017-es eredményhez képest. Mindezek mellett, a magyarok fele érzi úgy, hogy számít a véleménye az EU-ban – ez pedig egy kimagasló, 11 százalékpontos növekedés eredménye. Mindezek azt jelentik, hogy Magyarországon soha ennyien nem támogatták az uniós tagságunkat mint most.

Sok mindent meg lehet etetni a választókkal, de hogy Bécsben élni rossz, azt úgy látszik már nem veszi be senki. A világ kinyílt, az emberek utaznak, a gyerekek -sajnos- kint élnek, az EU-s pályázati források jönnek, az emberek érzik, hogy az unión kívül az országra egy sokkal alacsonyabb színvonal várna. Hozzá kell tennünk, hogy a propaganda azért hatott, mert míg a bevándorlás kérdését az unióban 45 százalék gondolta a legfontosabb kérdésnek, addig ez itthon a 60 százalékot érte el, a külső határok védelme pedig az uniós 26 százalékos átlag helyett nálunk 43 százalékos eredménnyel szerepelt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!