Százezrek tüntettek a hétvégén a fegyverbirtoklás ellen – Párizsban is

A megmozdulást a floridai ámokfutás túlélői szervezték. A Parkland gimnáziumában elkövetett, 17 halálos áldozattal járó februári mészárlás egyik túlélője azt követelte, hogy a katonákon kívül senki ne viselhessen fegyvert. Párizsban is demonstráltak.

Százezrek tüntettek a fegyvertartásra vonatkozó szabályok szigorításáért Washingtonban és számos amerikai nagyvárosban szombaton. A megmozdulást a floridai ámokfutás túlélői szervezték. A floridai Parkland gimnáziumában elkövetett, 17 halálos áldozattal járó februári mészárlás egyik túlélője azt követelte a fővárosi tüntetésen, hogy a katonákon kívül senki ne viselhessen fegyvert. A tömeg ünnepelte beszédét.

„Úgy vélem, hogy a fegyver ostoba dolog” – mondta a washingtoni felvonulás egyik résztvevője, a 11 éves Zoe Tate. – „Önmagában az is elég ijesztő, hogy biztonsági őrök vannak az iskolában. Nem kellenek fegyveres tanárok”.

Hatalmas tiltakozásokra került sor Bostonban, New Yorkban, Chicagóban, Houstonban, Fort Worthben, Texasban, Minneapolisban és a tömeggyilkosság színhelyén, a floridai Parklandben. A középiskola közelében található egyik parkban több mint 20 ezren gyűltek össze fokozott rendőri jelenlét mellett. „Ami elég, az elég” – kiabálták a tüntetők. „Miért számítanak inkább a fegyvereid, mint a mi életünk?” – állt az egyik transzparensen.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!