Karácsony nem viccel: olyan lépésre szánta el magát, amit egyik politikus sem mert felvállalni

Komoly probléma a fiatalok és a magyar családok kivándorlása Magyarországról, azonban ez a téma mindig is érzékeny terület volt a magyar politikában. Mindenki beszél róla, de érdemben senkinek nincsenek javaslatai, vagy ha mégis vannak, túl nagy erőbefektetést igényelne, hogy hosszú távú terveket készítsenek a folyamat megállítására. Egyszerűbben fogalmazva: nem hoz annyi szavazót, hogy megérje.

Karácsony Gergely nemrégiben járt Manchesterben, és személyesen is felmérte a terepet a kint élő magyarok háza táján, különösképp amiatt, hogy Ujhelyi Istvánnal együtt felhívják a figyelmet a voksolás fontosságára, amit mostanra már a manchesteri konzulátuson is megtehetnek a kivándorolt honfitársaink.

Magyarország az elmúlt években nem bevándorló, hanem kivándorló országgá vált. Az elmúlt nyolc évben többszázezer ember hagyta el az országot. Távozásukat Ujhelyi István egy „modernkori Trianonhoz” hasonlította.

A leendő Karácsony-kormány az Ujhelyi István által kidolgozott Hazaváró-program keretében olyan konkrét, gyakorlati lépéseket tervez, amit más pártok politikusai elméleti szinten sem fogalmaztak meg. Ilyen többek között:

  • adókedvezmény a hazatérőket foglalkoztató munkaadóknak
  • célzott bérlakás-program
  • a felsőoktatási intézmények kapujának „szélesre tárása”
  • a külföldön dolgozó magyarok érdekképviseletének biztosítása, a kivándorlás ügyének kormányzati szintre emelése

Karácsony a kérdést olyan fontosnak kezeli, hogy kivándorlásügyi kormánybiztost nevez ki

barna
Mester Barnabás, a leendő kivándorlásügyi kormánybiztos

Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták szakértőjének személyében egy olyan fiatal szakembert kért fel Karácsony Gergely kivándorlásügyi kormánybiztosnak, aki személyes életútjának és szakmai tapasztalatának köszönhetően hitelesen tudja majd képviselni a kivándorolt generáció ügyét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!