Hódmezővásárhely beintett a Fidesznek, nagy események közelednek

Forrás: Facebook, Márki-Zay Péter oldala

Minden politikai elemző szerint a mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás lesz az utolsó nagy erőpróba a pártoknak az április 8-i országgyűlési választások előtt. A helyzet azért igazán érdekes,mert Márki-Zay Péter mögé az ÖSSZES ellenzéki párt beállt, így mindenki a mai napból akar következtetéseket levonni, hogy merre menjen tovább az ellenzéki összefogás.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Hódmezővásárhely a Fidesz egyik legerősebb országos bástyája, szinte a lehetetlen kategóriába tartozik bárki másnak nyernie. A rendszerváltás óta nem volt a településnek baloldali polgármestere. Azonban, hogy a Fidesz sem tartja lefutott meccsnek a mai napot, azt a kampány hevessége, stílusa és egy előkapart „baloldali” jelölt is mutatja. Semmit nem szeretnének a véletlenre bízni. Úgy tűnik, hogy a Fidesz ezer szállal próbálja meg befolyásolni az embereket, sokan nem mernek nyíltan az ellenzéki jelölt mögé állni, mert féltik saját, vagy rokonuk munkahelyét, de az önkormányzat is nagyon aktív lett, 11 ezer 62 év feletti lakosnak adott 10 ezer forintos utalványt az elmúlt hetekben.

Mindezeket figyelembe véve, ebben a helyzetben már az is győzelemnek számít, ha sikerül egy szoros eredményt elérni a Fidesz „pénzt, paripát, fegyvert” nem kímélő szervezetével, kampányával szemben. Ha az eredmény itt szorosra fűzhető, akkor az azt jelenti az ellenzéki pártoknak, nem tehetik meg, hogy ne koordinálják a jelöltjeiket, legalább a billegő körzetekben.

A Fideszes jelölt a tegnapi napon nem tartott kampányzáró rendezvényt, míg Márki-Zay Péterén több százan jelentek meg annak ellenére, hogy minden eszközzel próbálták ellehetetleníteni a rendezvényt. Népszerű vendégek, jó hangulat, rengeteg ember, reméljük sikerül a győzelem!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!