160 éves New Orleans híres/hírhedt fesztiválja

Minden évben van egy nap, amikor New Orleans egy kicsit még a szokásosnál is színesebb arcát mutatja. Több mint 160 éve rendezték meg először a mai formájában a város híres karneváli felvonulását, a Mardi Gras-t.

A karnevál neve franciául kövér keddet jelent, és a farsang utolsó napját jelző húshagyókedden tartják minden évben (idén február 13-ra esett), a felvonulás pedig a város francia negyedének legnagyobb utcáin zajlik.

A felvonulásban nem csak a jelmezek, hanem a nagy díszes kocsik és guruló szobrok is nagyon látványosak, ezek csakra aktuális témákra is reflektálnak, vagy csak simán viccesek.

A vonuló fúvószenekar is kötelező kellék, enélkül elképzelhetetlen egy Mardi Gras. A menet csúcspontja minden évben a francia negyed központi utcáján, a Bourbon Streeten van, aminek jellegzetes árkádos-teraszos épületeiről szórják le a bámészkodók a mérhetetlen mennyiségű konfettit és gyöngyöket a karneváli menetre.

Ez a buli minden évben nem csak New Orleans, hanem az egész USA egyik legnagyobb turisztikai eseménye. Bár csak egy napig tart, de már évvel előtte is szobát kell foglalni annak, aki akkor a városban akar lenni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!