A momentumos képviselőjelölt kimondta: koalícióra lépne a Fidesszel

kép forrása: benedekmarton.hu

A II. kerületben vitáztak a Közös Ország Mozgalom meghívására a kerület ellenzéki országgyűlési jelöltjei. Az eseményt Gulyás Márton moderálta, ahol az LMP, a DK, az Együtt és a Momentum politikusai jelentek meg – adja hírül a merce.hu 

A legnagyobb meglepetést Benedek Márton, a Momentum jelöltje okozta. Ő ugyanis meglepő választ adott Gulyás Márton kérdésére, miszerint koalícióra lépnének-e egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel, ha ez szükséges a stabil kormányzóképességhez. Nézzük meg, ki mit válaszolt.

Az LMP jelöltje, Ungár Péter: NEM.

A DK jelöltje Niedermüller Péter: NEM.

Az Együtt jelöltje: NEM.

A Momentum jelöltje, Benedek Márton: IGEN.

Benedek a többi párttól eltérően ugyanis azt mondta, igen. Szerinte egy Orbán nélküli Fidesszel abban az esetben lehet koalícióra lépni, ha az a koalíció a liberális demokrácia, a demokrácia intézményrendszereinek, a független intézményrendszerek visszaállítására jön majd létre. Egy új alkotmány konszenzuális elfogadására, amit népszavazással szentesítenek a végén.

Benedek vagy nagyon buta, vagy nem értette a kérdést, vagy nem ebben az országban él. A Fidesz ugyanis Orbánnal, vagy nélküle, lényegében azért működik, hogy a felsorolt célokat tönkretegye. A független intézményrendszereket nemhogy visszaállítja, hanem a megszüntetésükben érdekelt, új alkotmányt nem akar, hiszen létrehozta a sajátját, a liberális demokráciát miért is akarná, mikor kihirdette az illiberális demokráciát, (vagyis a puhadiktatúrát). A demokrácia intézményrendszereinek visszaállítása? De hát a Fidesz bontotta le tégláira.

Benedek Márton mégis koalícióra lépne a Fidesszel. Nem is nézne ki rosszul a szavazólapon: Fidesz-KDNP-Momentum. Élén Fekete-Győrrel, aki még hasonlít is az ifjú Orbánra. Megvan az utánpótlás, hajrá, srácok!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!