Kabul: Ártatlanok vérétől áztatott üzenet Trumpnak

Szombaton egy robbanóanyaggal megrakott mentőkocsi detonációja több, mint 100 ember halálát okozta. A merényletért a tálibok vállalták a felelősséget: „ne számítson virágokra” – üzenték Trumpnak.

A tálibok, akik az akcióval azt sugallják a lakosságnak, hogy a kormány nem tudja szavatolni a biztonságot, egy héttel korábban 22 embert öltek meg a kabuli Intercontinental szállóban. Az országban megjelent Iszlám Állam emberei pedig egy gyerekekkel foglalkozó nyugati segélyügynökség irodái ellen intéztek támadást Afganisztán keleti részén.

A tálibok szóvivője egyenesen Trump amerikai elnöknek üzent, aki tavaly további csapatokat küldött Afganisztánba, és a légitámadások fokozását rendelte el a tálibok ellen. A Trump-kormányzat szerint mindez minden korábbinál közelebb hozta a tálibokkal való béketárgyalások lehetőségét.

Maga a fegyveres csoport azonban közölte: „Az iszlám emirátusnak világos üzenete van Trump és kézcsókolói számára. Ha agresszív politikát folytatnak, és a puskacső útján kommunikálnak, akkor ne számítsanak virágokra az afgánoktól” – mondta Zabihullah Mudzsahid, a tálibok szóvivője.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!