Olyan híresség adta politikára a fejét, amely feladja a leckét a teljes közéletnek

Ha nyer – minden idők legfiatalabb országgyűlési képviselője lesz az a hatvani fiatalember, aki szerint az egyetlen értelmes választás az MSZP, és aki szerint végre eljött a cselekvés ideje.

Tóth Norbertet autóversenyzőként ismerhette meg a közönség, most „mellékállásban” képviselő-jelöltté vált. 2018 áprilisában pedig elindul az országgyűlési választásokon a szocialisták kötelékében.

10634108 802699183121970 2196422714685587890 o
Tóth Norbert // kép Facebook

Döntésében nagy szerepet játszott, hogy egy olyan megyében él, ahol kevés perspektíva áll a korosztálya előtt, ezért sokan elköltöztek. Felbosszantotta, hogy haverjai, barátai elmentek nyugatra – a Fidesz-kormány miatt. A 24.hu-nak tömören így nyilatkozott;

„minden barát lelépett, rendszerváltás kell”

Tóth óvodás korától gokart versenyző, Olaszországban igazolt pilótává vált. Amint elérte a szükséges korhatárt szerződést kötött vele a Seat és a Ferrari is. Sikereinek köszönhetően az egyik legígéretesebb tehetségként tartják számon.

Csütörtökön jelentette be Mesterházy Attila és Korózs Lajos közös sajtótájékoztatón, hogy a most 19 éves Tóth Norbertet indítja a Heves megyei 3. országgyűlési választókerületben a Magyar Szocialista Párt 2018-ban. A jelöltet a DK is támogatja.

Bár lehetősége nyílt „lelépni”, ő mégis maradt, hiszen szerinte van remény változtatni. Látja, hogy az emberek félnek, és hozzátette:

„az elmúlt nyolc évben rendszerváltás történt.”

Ennek ellenére hisz abban, hogy vissza lehet csinálni a dolgokat, és akkor talán a nyugatra költöző magyarok hazatérnének.

A fiatalok fellázadnak a rendszer ellen

Bár közhely, hogy a fiatalok nem érdeklődnek a politika iránt, de Tóth úgy gondolja, hogy ennek ellenére mégis ők dönthetik el a választást, ezért rajtuk lesz a hangsúly.

„Ezt nem nevezném lázadásnak, ha valaki kimondja a véleményét, bár a jelenlegi rendszerben már ez is lázadásnak számít.”

A 24.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!