Ez már házon belül is sok: belső tisztogatásra készül a választások után a Fidesz?

Orbán Viktor Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader. "

Bár senki nem lát a jövőbe, de némi tapasztalattal a hátunk mögött bátran fogadhatunk arra, hogy semmi jó nem vár az országra, ha Orbán marad.

Főleg annak tudatában, hogy utólag már látszik, voltak olyanok akik tűpontosan jelezték előre az eljövendőt.

Azoknak akik szerint ez csak üres rettegés, bátran el lehet mondani, hogy látjuk, hogy mi mindent váltott be ígéreteiből a Fidesz.

Na és azt is mindenki érzi a bőrén, hogy végre utolértük Ausztriát. (Ja, nem.)

Jön a tisztogatás

Készülve a 2018-as tavaszi választásokra a kormány 5 milliárd forintnak megfelelő EU-s támogatást biztosít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számára pályázati kereteken belül, készülve arra a nagy kirúgásra, amit cinikusan csak „Létszámleépítések megelőzése és kezelése” munkanévvel illettek.

„Lázár János kancelláriaminiszter még 2016-ban jelentette be a kormány nagyszabású bürokráciacsökkentési tervét. Ám Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára tavaly októberben elismerte: a kormány bürokráciacsökkentése kudarcot vallott, ugyanis minden íróasztal meg tudja magyarázni a létjogosultságát. ” írta a Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet információi szerint borítékolható, hogy a Fidesz 2018-as választási győzelme után csoportos leépítésre, számíthatnak a közszférában dolgozók.

E helyzet zsarolásnak sem utolsó, hiszen a belebegtetett óriási leépítést még csak nem is kell beváltani ahhoz, hogy lélekben megtörjenek párszázezer közalkalmazottat, elég őket munkájuk elvesztésének lehetőségével megijeszteni, egyből „jobb belátásra” bírhatóak. Cinikus gengsztertempó ez, és sajnos túl életszerű – hiába cáfolja a minisztérium a csoportos leépítés tervét egy laza gyurcsánybajnaizással.

Azonban várhatóan épp a pályázaton elnyert 5 milliárd forint lehet a jele annak, hogy ez több lesz egyszerű jobb belátásra térítésnél. A lap szerint a választások után végrehajtandó kirúgásokra szánt keret 3 évig lesz felhasználható azoknál, akik a közszférában „adott esetben bekövetkező csoportos létszámleépítések során érintetté válhatnak”.

Ha Ön esetlegesen érintetté válik, akkor mi lesz?

Az 5 milliárdot nem kapja meg, ne aggódjon. A pénzből ugyanis csak segítenek átterelni a közszféra dolgozóit a versenyszférába, „és személyes tanácsadással tapinthatják ki náluk a szakmaváltás lehetőségeit.”

Ezt már úccse’ merik!

Nem-e? Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, és Magyarország egyik leggazdagabb embere – aki amúgy nem mellékesen jó viszonyt ápol Orbán Viktorral, nem is olyan régen egy rendezvényen arról beszélt, hogy ő személy szerint 350 ezer dolgozót rúgatna ki a közszférából, mert szerinte felesleges oda annyi ember.

Bár Demján Sándor milliárdos vállalkozó nem kormánytag, azért tanácsait számos esetben fogadta már meg a Fidesz.

Szóval magyarázkodás ide nyolc éve elmúlt nyolc év oda, áprilisban cudar idők jönnek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!