Vajon miért nem érdekli Poltot az azeri baltás gyilkosért kapott 9 milliós „vérdíj”..?

Részletes dokumentációt csatolva tett feljelentést a gyanús azeri pénzek ügyében az Átlátszó.hu, az ügyészség mégsem nem indít nyomozást.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint felháborító az ügyészség döntése és nem tekinti lezártnak az ügyet.

A portál azért fordult a hatóságokhoz, mert gyanúsnak tartják, hogy éppen azzal egy időben érkezett Azerbajdzsánból 9 millió dollár magyar számlákra, amikor a kormány kiadta hazájának az azeri baltás gyilkost.

polt

Az Átlátszó hivatali vesztegetés, pénzmosás és pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztásának gyanújával fordult az ügyészséghez.

Feljelentésükhöz a történet részletes leirata és a magyar, illetve offshore cégiratok mellett a gyanús tranzakciókat igazoló bankszámlakivonatot is mellékelték. Ennek ellenére az ügyészség az Átlátszó feljelentését valamennyi pontban elutasította.

zsoltiIndoklás nem volt, mindössze annyit közöltek, azért döntöttek így, mert korábban már érkezett egy másik feljelentés, amit már elutasítottak. Nagy valószínűséggel arra a feljelentésre gondolhattak, amelyet a Jobbik tett, mert mint később az Átlátszó megtudta, az ellenzéki párt is bűncselekmények gyanúja miatt fordult az ügyészséghez az azeri pénzmosoda ügyében.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint felháborító az ügyészség döntése:

„Azáltal, hogy az ügyészség, a NAV és a Magyar Nemzeti bank sem érzi magáénak az ügyet, és próbálja lepasszolni, ködösíteni a kérdést, ezáltal csak erősödik a gyanú, hogy itt takargatni való van. Hozzátette, nem tekinti lezártnak az ügyet és tovább folytatja a vizsgálódást” – nyilatkozta a Klubrádiónak Molnár Zsolt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!