Kevés ruha, sok futó a Nagy Mikulás Kocogáson

Idén 13. alkalommal vágtak neki a fürdőruhára vetkőzött Mikulások Budapest utcáinak, hogy mosolyt és segítséget hozzanak a rászoruló gyerekeknek!

A résztvevőket elnézve inkább tűnik egy szabad szellemű, kicsit naturista mozgalomnak, mint a tizenharmadik alkalommal megrendezett Nagy Mikulás Kocogásásnak. Ami ettől függetlenül jó pofa és hiába volt egy decemberi naphoz képest meleg idő, azért jócskán alul öltözöttek voltak a futók.

mikulasfutas
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ötletet bostoni fiatalok inspirálták, akik 2000-ben kezdtek el kocogni a helyi „Women’s Place” nevű szegényeket étellel segítő szervezet megsegítésére.  Boston lakói számára a kocogás feltétlen kelléke egy fürdőruha volt, egy piros sapi, meg az a 30-100 USD, amit nevezési díj gyanánt elhoztak magukkal a kocogók. Kint jellemzően úgy indul a kocogás, hogy otthon, az iskolában és a munkahelyen megpróbálnak a kocogók egyenként támogatásokat gyűjteni, amit a kocogáson átadnak.

2004-ben már Budapesten is kocogott mintegy 12 Mikulás, 24 rendőr vigyázó szemei előtt – írják az esemény szervezői. Azonban mára egy igencsak népszerű eseménnyé nőtte ki magát, ahol már jóval több a futó, mint a biztonsági személyzet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!