Vágó István megszólalt Havas ügyben: amit mondott letaglózott mindenkit

Az elmúlt napokban a jobboldali propaganda gépezet középpontjává Havas Henrik vált a különböző szexuális zaklatásokkal megvádolva. Vágó Istvánt is megkereste az Origo nevű, egykor szebb időket élt lap egyik újságírója is. Vágó közösségi oldalán tett közzé erről egy elég kemény bejegyzést.

„Az előző, az Origo hajtóvadászatáról szóló posztomban méltányosságból nem akartam elmondani, hogy felhívott egy simulékony modorú, udvarias fiatalember az említett „hírportáltól”. Már bánom, ahogy azt is, hogy nem jegyeztem meg a nevét, mert az persze nincs feltüntetve a cikke szerzőjeként. Hacsak nem úgy hívják egyszerűen, hogy „ORIGO”.

Ezt olvasom: „Nem kívánt nyilatkozni az Origónak, Vágó István, az egykori kvízmesterből gyurcsányista agitátorrá és a DK elnökségi tagjává vált médiaszemélyiség sem. Válasza csak egy dadogás volt.” (legközelebb a nevem előtti vesszőt elhagyhatja, ahogy ezt egy „Álljunk meg egy szóra” adásban már elmagyaráztam. Ja, hogy csak a kvízeimet nézte? Hát akkor így járt.)

Egyébként van benne valami. Elképedtem attól az arcátlanságtól, ami ennek a kormányszócsőnek a barbár, hullarabló mentalitását jellemzi. Nyilván „felsőbb utasításra”, de megérezték a vérszagot, és szorgalmasan tépik, szaggatják a prédát. Eközben pedig azon gondolkoztam, hogy egyáltalán szóba álljak-e ezzel a jobb napokat megélt, de magát rövid úton a pocsolyába leküzdött lakájmédiával, aztán meg azon, hogy beálljak-e az egyébként általam is sokszor bírált, zaklatási ügyei miatt általam is megvetett Havas gyalázókórusába, és ezért kétségtelenül nem cirádás körmondatokkal fejeztem ki azt a szándékomat, hogy nem óhajtok ebben a körinterjúban részt venni.

Ezek után már nem fogom vissza magam. Az „egykori senkiből fideszes agitátorrá és az Origo firkászává vált gyászhuszár” erről a számról hívott: +36 20 …. Ezúton tanácsolom kollégáimnak és ismerőseimnek, hogy a telefonjukat a jövőben ne vegyék fel neki.

UPDATE: Mivel kiderült, hogy a telefonszám egy magánszemélyé (Both Hunor), levettem. Both Hunor fideszes jelöltként indult a legutóbbi önkormányzati választáson Budapest XIII. kerületében, ahol kikapott ugyan az MSZP-s indulótól, viszont ettől még ő lehetett a Fidelitas XIII. kerületi elnöke. Most az Origónál építi a jövőjét.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!