Szájer olyan eszement őrültséget mondott, amire a Fidesz fennállása óta nem volt példa

A Magyar Időknek nevezett nyomdaipari termék oldalain egy olyan szellemi ámokfutásnak lehettünk tanúi újra, amit csak azoknak az olvasóinknak ajánlunk, akik már gond nélkül tudnak elolvasni egy-egy Széles Gábor vagy Pataky Attila blog bejegyzést.

Ám míg az említett urakat megmosolyogni való (udvari) bolondoknak tartjuk és legyintünk rájuk, addig itt az írás elkövetője Szájer József. Ezt az urat is az előbb említett csoportba sorolnánk bátran, azonban az ő személyének különös ismertetőjegye, az Alaptörvénynek hívott mára már szét légkalapácsozott gránittömb elkészítése. A fideszes legendárium szerint vonaton ülve (nagyon plebejus), iPad-en (nagyon modern) hozta létre eme maradandó művet. Ebből gondolnánk, hogy aki olyan jelentős feladatra vállalkozik, hogy egy ország alkotmányát írja, az bizonyára komoly, magára valamit adó ember. Az ilyenek pedig figyelnek arra, hogy megbízhatóak, szavahihetőek legyenek.

Ám Szájer József ezeknek a kritériumoknak a legkevésbé sem szeretne megfelelni, amennyiben kormányzati propagandáról, vagy éppen annak szellemi hátterének legyártásáról van szó. Írását a fóbia szó wikipédiából vett meghatározásával kezdi, majd azzal folytatja: „A szócikkből, amely e definíció után jó pár tucat fóbiafajtát is felsorol, hiányzik egy manapság egyre divatosabb variáns, a Roger Scruton angol konzervatív filozófus által elkeresztelt demofóbia, a néptől, a demokráciától való félelem.”

Nos ebben a mondatban csak az írásjelek igazak, a többi rész nettó, ordas hazugság.

  1. demofóbia:  rögeszmés félelem a tömegtől, nem pedig a néptől és a demokráciától,
  2. itt a wikipédia listája, amiből nem hiányzik a demofóbia – tömegiszony bejegyzés,
  3. Roger Scutron valóban angol konzervatív filozófus, bár a nevével kapcsolatban semmilyen formában nem kerül elő a demofóbia vagy angolul demophobia kifejezés az interneten. Aki nem hiszi, kérem kattintson IDE!

Azt, hogy ebből a kiindulási pontig aztán hova jut el, az már tényleg az egészségügy kétségbeejtő helyzetének tudom be, hogy nincs olyan intézmény, ahol kezelni tudnák az emberi méltóság megőrzése mellett.

Az egész írás ékes bizonyítéka annak, hogy félelmetes az ami ma zajlik Magyarországon, és az őrületnek nincsenek határai. Ma, egy vezető kormánypárti politikus egy nyilvánvaló hazugság alapján olyan következtetéseket mond ki, amelyeknek az igazságmagva is hiányzik, semmi nem számít, csak a saját álláspont létjogosultságának bizonygatása. Vissza kell vonnom fentebb leírt mondataimat. Nem, ez nem orvosi eset. Ez egyszerűen puszta aljasság, az emberek tisztességtelen átverése.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!