Kíméletlenül őszinte nyílt levelet írtak Pintér Sándornak a szörnyű eset miatt – a magyarok nem hagyják magukat

Tisztelt Pintér úr!

Nagyon fontos kérdésekkel fordulok Önhöz, mert tudnom kell, hogy mit engedhetek meg magamnak a jövőben a törvények által biztosított jogaim közül.

  1. Megtehetem-e, hogy olyan zászlót emelek a magasba, amely megfelel hazánk törvényeinek, egyeduralmi jelképet nem tartalmaz, és semmilyen törvény nem tiltja a használatát?
  2. Megtehetem-e, hogy nemtetszésemnek adok hangot, ha olyasmi történik Magyarországon, amiről úgy gondolom, hogy nem kéne megtörténnie?
  3. Kell-e félnem a jövőben a magyar hatóságoktól, ha magyar állampolgárként Magyarországon olyasmit teszek, amely esetleg egy másik ország politikai vezetésének nem tetszik?

Tisztelt Pintér úr!

Biztosan hallotta Ön is, hogy a rendőrség azért rontott rá emberekre vasárnap, mert a kínai miniszterelnök útvonalán tibeti zászlót lengettek.

Levelemnek nem célja sem dicsérni, sem elítélni Kína politikáját, Tibettel kapcsolatos viselkedését. Viszont érdekelne, hogy amennyiben ezt mások megteszik, azt miért szükséges erőszakkal leállítani. Netán azért, mert magyar állampolgároknak Magyarországon nem szabad kifejezniük a véleményüket? Azért mert Önök, hazánk kormánya, akik azt állítják, hogy mindent megtesznek a magyar lakosság érdekében, nem akarják, hogy kínai vendégük lássa, hogy vannak magyarok, akiknek nem tetszik a politikájuk?

Hiszen ez éppen Kínában szokás, meg Észak-Koreában, de demokráciákban semmiképpen sem. Különösen azután, hogy egyszer már a független magyar bíróság megbüntette ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. És most ugyanaz történik, mint 2012-ben: kínai fejes jön, magyar tüntető véleményt nyilvánít, rendőrök erőszakkal belefojtják a véleményét.

Ön szerint ez rendben van így?

Válaszát (valószínűleg hiába) várva,

Tisztelettel:
Kőhalmi Ádám

Utóirat: Kérem, ne próbálja letagadni az esetet, videófelvétel készült róla, íme:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!