Orbán hátsókertjébe valami olyasmi épül közpénzből, amit pár éve viccnek hittünk volna

Pintér Sándor Orbán Viktor parkolómanővereit segíti a választási kampányban // kép 444 videó

2017.11.24. 10:50

A 24.hu figyelt fel rá, hogy a fideszes döntéshozók a szokásos szövevényes úton – a Budapest 2024 olimpiai keretéből – juttattak óriási pénzeket olyan helyekre, melyeknek köze nem lenne az budapesti olimpiához, pláne úgy, hogy azt a népakarat elsöpörte.

A több száz milliónyi adópénz ráadásul a miniszterelnök köreibe vándorolt – jelen esetben Csányi Sándor családi érdekeltségeibe. Még konkrétabban Alcsútra, a milliárdos OTP-bankvezér fiának Csányi Attilának a tulajdonában álló több hektáros luxus-komplexum lett most megtolva egy picikét.

Tőlünk-neked.

 

Alcsút és a miniszterelnöki palotaegyüttest is magában foglaló birtok (ez a hatvanpusztai Habsburg-uradalom, amit Orbán édesapja vásárolt meg 2011-ben) közt terül el a Pannónia Golf & Country Club. Körülötte ameddig a szem ellát Mészáros Lőrinc földjei minden irányban. És ez nem holmi barokkos túlzás, hanem tény.

A milliárdos Csányi család az Orbán-klán hatalomra jutása után, még 2012-ben szerezte meg a felső tízezer számára oly kedves golfklubot, mely most a frissen érkezett támogatással a háta mögött óriási ingatlanfejlesztés elébe néz, melynek végén a hatvanpusztai birtok telekszomszédjává válhat a komplexum, így ha a miniszterelnök szeretné, akkor akár papucsban is kicsattoghatna golfozni a kastélyából.

A lap szerint a terület megvásárlására korábban Csányi cége pályázott, hogy oda hotelt építsen, de mivel az adásvétel nem jött össze, egyelőre várat magára Orbánék hatvanpusztai birtokával történő összekapcsolódás.

Szálloda azonban akkor is lesz, mégpedig úgy fest, közpénzből.

És itt jön a képbe a Budapest 2024 pályázat hatalmas büdzséje, ugyanis az olimpia-rendezésre szánt pénzekből „támogatják” a projektet.

A vissza nem térítendő támogatást a Pannónia Golf & Country Club a Magyar Golf Szövetségtől kapja, hogy abból szálláshelyeket létesítsen a Junior Golf Akadémia növendékei számára. A 24.hu szerint a budapesti olimpiai büdzséből lekanyarított summa meglepetésként érte a golfszövetséget, ugyanis annak elnöksége állítólag nem tárgyalt semmiféle ilyen jellegű támogatási szerződésről. Pedig nem kis pénzről van szó, ugyanis a támogatás mértéke 100 millió forint.

Erről a támogatásról aztán sokáig nem is kívántak az érintett felek számot adni, azonban hosszas huzavona után a 24.hu hozzájutott a közérdekű adatokhoz.

Ezekből kiderül, hogy a beruházás 170 millió forintba kerül, amelyből 100 millió, a vissza nem térítendő adópénz, a maradék 70 millió az önrész.

„Azaz a Csányi család birtokában lévő golfklub szálláshelyépítési költségének 58 százalékát közpénzből finanszírozták.”

Kizsákmányolók csicskái

Mit is látunk? Azt, hogy a rendszerváltás Magyarországának valódi örökösei (akik a dolgozók vagyonát „átörökítették”, vagy „megörökölték”) tetteiket a politikai csatlósaikkal törvényessé téve simulnak bele a nemzetközi mércével is elismerésre méltó vagyonukkal a a felső tízezer mindennapjaiba, pénzükből birtokok és golfpályák, miniszterek és miniszterelnökök, hűbéresek és strómanok formájában védőburkot, – vagy ha úgy tetszik kerítést – építenek maguk köré, hogy az illetéktelen, kíváncsi tekintetektől és a dühös, éhező tömegtől elzárhassák magukat, és élhessék tovább mások kizsákmányolásából megszerzett vagyonuk nyújtotta létbiztonságot.

Ezek a klánok így telepszenek rá a nyakunkra, amíg mi elvagyunk a sorosozással, a rettegéssel, és egymás utálásával. És ezeknek kell még négy év? Ébresztő!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!