Gigabotrány a Fidesznél: az iskolaigazgató ocsmány dolgokat művelt a gyerekekkel – szerinte bosszúról van szó

Bóta polgármester egy szihalmi rendezvényen 2017-ben // kép: szihalom.hu

2017.11.20. 10:20

A Heves megyei Szihalom polgármestere tettével elnyerte a hét puruttyája díjat, pedig még csak hétfő van. Jó reggelt, magyarok! Megjöttek a fehérvári huszárok!

Puruttya: (fn) 1 undok, undorító, közönséges viselkedésű. 

Bóta József függetlenként nyert az önkormányzati választáson, pedig fideszes mint a kő (azóta be is lépett a hasonszőrű elvtársai közé a Pártba). Korábban iskolaigazgatóként működött most pedig éppen a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait dolgoztatja éhbérért – vagy még annál kevesebbért.

A polgármester a diákokat gyakornokként dolgoztatta vendéglátóipari egységeiben – ők főztek, mosogattak, takarítottak, de még fel is szolgáltak, a munkáért cserébe Bóta pedig alig, vagy egyáltalán nem fizetett. – írta meg a Magyar Nemzet.

Gyerekmunka ingyen

A Czeglédy-ügyben a diákmunkások állítólagos elmaradt fizetéséről oly hangosan vonyítva hazudozó fideszes lakájmédia most a fűben lapít, mint a tehénlepény, pedig a szoci ügyvéddel ellentétben a beszámolók szerint a Bóta nevű fideszes fehérjeállomány ténylegesen lerántotta a diákjait, méghozzá úgy, mintha nem lenne holnap.

Hogy nem sül le a pofájukról a bőr? A Fidesz ezúttal túl messzire ment Czeglédy Csabával kapcsolatban!

A pénzéhes kizsákmányoló „keresztény-konzervatív” még csavart is egyet a történeten, ugyanis nem elég, hogy visszaélt a hatalmával, de még trükközött is. Az étteremben megfőzött ételek alapanyagai után még az állami normatívát is felvette, így közvetett módon adópénzből űzött gúnyt az emberi méltóságból. 

Bóta munkabér helyett úgynevezett ajándékokat adott a gyerekeknek, miközben ő 2017. január 1-től bruttó 498.600 Ft forintot tesz zsebre polgármesterként.

A fővárosi átlagbér felett kereső idős úr így használta ki a szakmai gyakorlatukat töltő iskolásokat.

  • Az egyik középiskolás diák a lapnak elmesélte, hogy egy iskolai szalagtűző rendezvény idején határozott választás elé állították őket: vagy lehúznak 12 (!) órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell robotolniuk.
  • A Kanári-szigetekre szervezett három hónapos szakmai gyakorlatra kiutazó diákoknak járó pénzt nem fizették ki. 2015-ben 15 tanulónak ígértek havi 300 eurót, ám a fiatalok hiába güriztek, ennek kétharmadának búcsút mondhattak, 100 euró ütötte markukat.
  • 2015-ben Bóta saját cégével szerződött a szihalmi Kemencés fesztivál étkeztetésének lebonyolítására – a majd kétmilliós szerződést a kedves felesége és az alpolgármester szignózta.
  • A kizsákmányolással előszeretettel foglalkozó Bóta még iskolaigazgatóként károsította meg az államot: nemlétező diákok után is vett fel állami normatívát, ami miatt 30 milliós tartozást hagyott maga után. (Bóta Józsefet az adóhivatal 2021-ig eltiltotta a cégvezetéstől, és rendőrségi feljelentést is tettek az általa létrehozott iskola működése miatt.)
  • Szintén igazgatóként 40 ezer forintos hozzájárulásokat szedett be a felvételiző nyolcadikosoktól a korábbi fenntartó alapítványnak úgy, hogy annak már semmi köze nem volt az iskolához.

A hatalmával visszaélő szihalmi úriember tettére még nem adott magyarázatot, de ha a vádak igazak, ez, az országot és a faluja népét megkárosító, a fideszes hagyományokat hűen követő széltolót innen is üdvözöljük, és gratulálunk neki puruttya-díj elnyeréséhez – amit ünnepélyes keretek és átható szarszag átvehet szoboszlóharánti dögkút pottyantós vécéjének derítőjében ma este 11-kor.

UPDATE: A polgármester a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a vádak egy része koholmány, a másik részük pedig nem igaz, és egyébként meg „renitens diákok bosszújáról” van szó.

Bóta egyik éttermének neve is igazán sokat mondó, ezt Nemzeti Kávéház Étteremnek hívják – ami pont úgy működik, mint más „nemzeti” intézményeink.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!