Ez is megtörtént: Mészáros Lőrinc bukott egy nagyot

2017.11.07. 15:53

Néhány napos felfelé menet után besokallhattak a befektetők, akik ma már inkább szabadulnának a Nemzet Gázszerelőjének érdekeltségébe tartozó cégek papírjaitól – írja a Napi.hu.

A Budapesti Értéktőzsdén a nap elején még a tegnapi záróértékükhöz képest 15 százalékkal magasabban, a felső limiten járó részvények árfolyama bezuhant.

Persze ez nem csőd, és nem sok köze van hozzá sem a sorsnak, sem Istennek, ez pusztán piac. A cégeknek és Mészárosnak azonban ezek nem jó hírek.

A részvények árfolyama így alakult ma:

  • A korábban 1169 forintig emelkedő Appeninn árfolyama dél körül 889 forinton járt, de 869 forinton elérte az első limitet is. Ez most 13,7 százalékos mínuszt jelent a hétfői záróértékhez képest, a forgalom is kiemelkedően magas, délig meghaladta a 2,4 milliárd forintot.
  • A Konzum-részvény 3300 forinton érte el délelőtti maximumát, innen zuhant 2802 forintig az árfolyama, ahonnan 2840 forintra pattant vissza. A kereskedés itt is igen élénk, 2,27 milliárd forint értékben cseréltek délig gazdát a részvények.
  • Az Opus (korábbi nevén a Népszabadságot is bedöntő Opimus) a délelőtt folyamán 805 forintig emelkedő részvényei 595 forintig zuhantak, majd innen próbáltak talpra állni, dél után néhány perccel 614 forinton járt árfolyamuk. Ez 12,8 százalékkal alacsonyabb a hétfői záróárnál, a forgalom 3,4 milliárd forint volt délig.

A 24.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!