Van remény: Nem angol, hanem skót tudósok szerint 65 felett a szex már kezelhető

Egy friss skót kutatás szerint a szexrajongó 65 éven felüliek nem csak egészségesebbek absztinens kortársaiknál, de kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak is.

A Glasgow-i Egyetem 133 hatvanöt éven felüli skót nyugdíjas válaszait vizsgálta. Az érdekelte őket, hogy a szex mennyire játszik fontos szerepet ennek a korosztálynak az életében, legyen szó magáról az aktusról vagy épp néhány játékos csókról.

“A legtöbb idős ember számára a szexualitás az élet fontos része maradt. Ha bármi ok miatt nem megy, hiányzik nekik a közösülés, de a gyengédség és az intimitás is. Minden jel arra mutat, hogy azok a legboldogabbak, akik meg is tudják élni ezt az igényüket” – mondja a kutatást vezető Taylor-Jane Flynn pszichológia-professzor.

A kutatás idején a 133 résztvevő nagyjából fele élt együtt valakivel. Mint kiderült, a résztvevők 75-89 százaléka csókolózik, ölelkezik, fogja egymás kezét és simogatja a partnerét akkor is, ha korából adódóan másra nem képes már, és mindkét nem egyforma mértékben igényi mindezt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!