Rogán Antal szíve telve van jósággal! Nézd meg melyik alapítványt támogatta az általa vezetett minisztérium!

fotó: Reviczky Zsolt, Népszabadság

Amikor a 2002-es választást a Fidesz és Orbán Viktor elvesztette, azonnal, még a választási vereség utáni beszédében Orbán bukott miniszterelnökként létrehívta a Polgári körök elnevezésű mozgalmat. A polgári körök 2002-ben életre hívott, a Fideszhez kötődő konzervatív tömegmozgalom, ami 2002–2006 között volt politikai aktivitásának csúcspontján; szerepük később helyi, közéleti-kulturális rendezvények szervezésére korlátozódott.

Mára virradóra már jól látszik, hogy a 2002-es választási vereség után Orbánék olyan nagyon megsértődtek a választópolgárokra, hogy a polgárosodás gondolatát, a 2010-es visszatérés alkalmával már nem hozták magukkal vissza a közéletbe. Nincs is Magyarországon polgári középosztály Magyarországon a lassan már nyolc éve tartó fidesz-kdnp kormányzás vége felé közeledve. Nem csak megsértődtek a választópolgárokra és nem csak a polgárosodást nem hajlandóak elősegíteni, de a hírekből a sorok között az is kiolvasható, hogy mi az amit sértettségükben végre óhajtanak hajtani kormányrúd mellett. A 444.hu számolt be arról, hogy:

 

Rogán nem korlátozza a miniszterelnök polgári köreinek a húszmillió forintos támogatás felhasználását!

A Szövetség a Nemzetért Alapítványt több állami cég is nagylelkűen támogatja: a HungaroControlltól 320 millió forintot, a Szerencsejáték Zrt-től 50 millió forintot kaptak. Ez az alapítány anak a polgári körnek az alapítványa, amelyik Orbán Viktort is a tagjai között tudhatja.

Nem lehet tudni azt, hogy miért kapja a pénzt és azt sem lehet tudni, hogy mire költi el, de a cégek támogatása mellett még Rogán Antal minisztériuma is gondolt az alapítványra és szerényen 20 millió forinttal támogatta.

„A HírTV most megszerezte az minisztérium és a szervezet kötött támogatói szerződést és költségtervet.

Ezek szerint Rogán Antal szíve nagy és tele jó indulattal: a pénz felhasználását ugyanis nem korlátozta a tárca, bármire költhették.

Költötték is: a húszmillió nagy része bérre ment el, de azért 1 milliót szánnak utazásra és szállításra is.” – írja a 444.hu.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!