Orbán úgy mellélőtt, hogy nincs az a kampánycsapat, amelyik ezek után kimosdatja

Forrás: Orbán Viktor Facebook

A Fideszes kormánypropaganda sokat hangoztatja, hogy Brüsszel sokkal nagyobb politikai befolyást akar szerezni, az Orbán-kormány is évek kvóta mellett kampányol és tesz közzé üzeneteket. Bebizonyosodott: tévedtek! A felcsúti kisvasút vizsgálata mögött nem volt politikai cél.

„A bizottság úgy gondolta, hogy mivel ezt a projektet nagy médiafigyelem kísérte, és sokat beszéltek róla, jó ötlet lenne megnézni.” – ezt az Európai Bizottság Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke nyilatkozta a kormánypárti Echo Tv-nek arra a kérdésre, hogy mi az oka a felcsúti kisvasúthoz történő látogatásuknak.

A magyar kormány ellenállására utalva megjegyezte, hogy elhatározásukat csak fokozta, hogy voltak olyanok, akik nem szerették volna, hogy ellátogassanak a felcsúti kisvasúthoz. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy semmilyen politikai célja nem volt az ellenőrzésnek, Inge Gräßle szerint hat hónap elég hosszú idő ahhoz, hogy a vizsgálat semmilyen módon ne befolyásolja a választás eredményét.

„A bizottság fő célja, hogy megnézzék, helyesen költik-e el az uniós projektekre adott pénzeket. Azt is megismételte, hogy évente 3-4 ilyen vizsgálatot tartanak, legutóbb 2011-ben voltak Magyarországon, és egy ilyen látogatás a normális munkarend része. Ráadásul más országokban, például Romániában vagy Bulgáriában sokkal gyakrabban járnak.

Magyarország egy nagyon aktív EU-tag, egy modern ország és mi nagyon örülünk ennek.
Azt látják, hogy nagyon sok dolog változott pozitív irányba, de természetesen vannak még fejlesztenivaló dolgok.

A CONT képviselői találkoztak a civil szervezetek képviselőivel, ezzel kapcsolatban Gräßle kihangsúlyozta, hogy meghallgatják a civilek javaslatait és véleményeit, de törekszenek arra, hogy egy-egy problémával kapcsolatban minden oldal nézőpontját megismerjék. Az egyik téma, amelyre a civilek felhívták a vizsgálóbizottság figyelmét az a közbeszerzések voltak, pontosabban, hogy mennyire kevés nyertes pályázó osztozik a közbeszerzési piacon. Gräßle ígérete szerint mélyebben meg fogják vizsgálni ezt a problémát, együttműködve a magyar illetékesekkel.” – írja a 24.hu. 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!