Ezt nem fogod elhinni: színdarabot rendeztek a magyar valóságról – te is benne vagy!

Úgy kezdődött, hogy Braun Barna magyar állampolgárt elkezdték telefonon keresni. Nem egyszer, nem kétszer, hanem sokszor. Mindig más-más hang kérte tőle, hogy „adategyeztetés” szempontjából azonosítsa be magát. Braun Barna ennek soha nem tett eleget, inkább egy-egy frappáns visszaszólással, tréfával hárította az ügynököket, akik azóta is keresik, és mindenféle körmönfont módszerrel, fenyegetéssel, hízelgéssel megpróbálják beazonosíttatni a fiatalembert.

Barna a beszélgetések szövegeit Facebook-bejegyzések formájában adta közzé a publikum számára #folyóügy megjelöléssel. Ezek a posztok közkedveltté váltak, és már mindenki kíváncsi volt, honnan is kereshetik, és mit akarnak tőle, ő azonban kicselezte a rendszert, és nem volt hajlandó beazonosíttatni magát. Ehelyett furcsább ötlete támadt: színdarabot ír a folyóügyről, mindannyiunk folyóügyéről.

Neked is van. Te is egy abszurd drámában élsz!

A Folyóügy sok humorral, egy felvonásban mutatja be azt a kört, melynek mi is részei vagyunk: a zavaró, frusztráló és néha képtelenül vicces szituációkat, melyekkel nap mint nap találkozunk, a mai Magyarországon, ahol egy kis hatalomra hivatkozva bárki kész pokollá tenni a másik életét professzióján belül és kívül, hogy a végén visszatérjünk az alapkérdéshez: mégis miért egymás kárára élünk?

Az RS9 Színház műsorra tűzi 2017. szeptember 29-én a darabot, amire várják az érdeklődőket a szervezők. A linkre kattintva több időpontot is láthattok.

folyougy palakat web

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!