Megszólalt Pintér Sándor: nyilvánossá vált, amit eddig titkolt a kormány

2017.09.05. 16:59

A fene nagy migránsgyűlölet pikk-pakk elmúlik, ha az adott bevándorló egy zsák pénzzel áll sorba Magyarország határainál, ez derül ki legalábbis abból, hogy 2017 augusztus közepéig közel tizennyolcezren kaptak letelepedési, illetve tartózkodási engedélyt „nemzetgazdasági érdekre” hivatkozva – közölte Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre válaszolva.

Ezek a pénzes migránsok főleg orosz, kínai, távol-keleti, és afrikai személyek, akik a családjukkal együtt adták be kérvényeiket. Ők mind a 300 ezer eurós letelepedési államkötvény vásárlása révén jutottak az EU-n belüli szabad mozgásra feljogosító papírokhoz a magyar államtól.

Az ötéves futamidejű letelepedési államkötvényt közvetítő cég segítségével jegyzik a bevándorlók, akik befektetésük névértékét öt év után visszakapják, a kamat és a jelentős összegű közvetítői jutalék pedig a többnyire offshore hátterű közvetítőknél landol. A papírokból eddig közel egymilliárd euró (310 milliárd forint) folyt be. – írta a Blikk.

A letelepedési kötvények önmagukban is zűrösek, ehhez hozzájött még egy eset – idén tavasszal ugyanis az egyik ilyen kötvényeket árusító cégnél a gyanú szerint önbetörés történt, onnan jelentős mennyiségű készpénzt, és informatikai berendezéseket tüntettek el, máig ismeretlen tettesek. A letelepedési biznisz egyébként a Fidesz felső köreinek üzlete, ugyanis az ügy számos szálon Habony Árpádhoz és Rogán Antalhoz köthető.

Az arcunkba hazudtak: Továbbra is árulják a letelepedési kötvényt

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!