A Civilek szerint a „kispártok” történelmi bűnt követnek el Magyarország ellen. Ettől a petíciótól te is kicsit másként látod majd a helyzetet.

Kőkemény, olykor durva megfogalmazásoktól sem mentes, szenvedélyes levélben osztja ki a Civil Ellenzéki Kerekasztal vezetője a magyarországi „kispártok” képviselőit. Ujhelyi Sándor szerint, ma Magyarország lakosságának meghatározó része az Európai Unió tagja akar maradni, nem kíván visszatérni az orosz megszállás alá. Ugyancsak döntő többség elégedetlen a mai kormány munkájával, és változást akar, de így nem fog menni.

A Civil Ellenzéki Kerekasztal határozott meggyőződése, hogy 2018-ban egy széleskörű összefogás kormányváltást tudna eredményezni. Ennek vezéralakjai a „kispártok” lehetnének, mivel azok vezetőit a széles tömegek alkalmasnak tartják erre. De sajnos ezek a pártvezetők nem értik meg a történelem hívó szavát, kicsinyes vitáikkal, gyerekes viselkedésükkel elmulasztják a XXI. századi Magyarország egyik legnagyobb feladatát: Megmenteni hazánkat az Orbáni fasiszta diktatúra teljes kiteljesedésétől! Újabb négy orbáni évet már nem bír ki ez az ország!” – kezdi a „kispártok” vezetőinek írt levelét a Civil Ellenzéki Kerekasztal vezetője.

Annak érdekében, hogy rábírja a pártok elnökeit arra, hogy működjenek együtt a kormányváltás érdekében a CEKA petícióval fordul a demokratikus ellenzéki pártok vezetőihez. A címzettek: EGYÜTT Párt : Juhász Péter, elnök. LMP – Lehet Más a Politika: Szél Bernadett és dr. Hadházy Ákos, Társelnökök. Magyar Kétfarkú Kutya Párt: Kovács Gergely, elnök, Momentum Mozgalom: Fekete-Győr András, elnök. PM – Párbeszéd Magyarországért: Karácsony Gergely és Szabó Tímea, Társelnökök.

„Elég volt a bohóckodásból! Váljon külön a pelyva a búzától

2017 július 22-én levélben kerestük meg Önöket, a Civil Ellenzéki Kerekasztal részéről, melyben leírtuk, hogy a közvélemény kutatások és egyéb elemzések alapján, a magyar lakosság az Önök összefogásában látja azt az erőt, amelyik képes megszabadítani Magyarországot az orbáni diktatúrától! Levelünkben egyeztetésre hívtuk meg Önöket, a civilekkel, hogy miben tudnánk segíteni. A Bokros Lajos, MOMA elnökön kívül Önök közül senki nem is válaszolt. (Ezért a mostani levél címzettjei közül kihagytuk a Bokros Urat!)

Az még hagyján, hogy a mi levelünkre nem válaszoltak, mert a civileket, mint a kormány, Önök is lenézik. De az óta is folyamatosan megy az egymás elleni uszítás, féltékenykedés, a „kivel vagyok hajlandó, kivel nem vagyok hajlandó együttműködni” hülyegyerek játék!

És Orbán röhög a markába! Önöknek lehetősége lett volna megszabadítani Magyarországot az orbáni bűnöző kormánytól! De nem tették, és nem teszik! Egyéni önös érdekeik, karriervágyuk, zsörtölődéseik, ezek mind akadálya annak, hogy összefogjanak az ország érdekében.”

Ujhelyi szerint bármi, ami 2018 áprilisa után történik ebben az országban, azért mostantól a „kispártok” a felelősek, mint társtettesek! 

  • Az, hogy továbbra is köztörvényes bűnözők fognak uralkodni Magyarországon, ez az Önök bűne!
  • Az, hogy Orbánék továbbra is szétlopják az ország javait, ez az Önök bűne!
  • Minden további értelmetlen haláleset az egészségügyben, mert inkább újabb stadionok épülnek, ez az Önök bűne!
  • Az, hogy a magyar oktatás tovább züllik, ez az Önök bűne!
  • Az, hogy a rendszerváltás utáni élmezőnyből Magyarország Európa sereghajtója marad, ez az Önök bűne!
  • Minden további éhező gyermek sorsa, ez az Önök bűne!
  • Az, hogy megszűnik teljesen az ellenzéki média, mert Orbánék mindent bedarálnak, ez az Önök bűne!
  • Az, hogy Orbán kivezeti hazánkat az Európai Unióból, ez az Önök bűne!
  • Az, hogy orosz gyarmat leszünk, ez az Önök bűne! – áll a petíció további részében.

A CEKA elnöke zárásként még odamond egy velőset:

„Maguk fölényeskedve szidták az MSZP-t, hogy a telhetetlen kormányzásuk miatt került Orbán kétharmaddal hatalomra! Most viszont vegyék tudomásul, hogy ez az Önök bűne, hogy 2018 után ott is maradJuhász Péter, Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Kovács Gergely, Fekete-Győr András, Karácsony Gergely, Szabó Tímea!

Önök felemelkedhettek volna Magyarország legnagyobb államférfii közé – ezzel szemben Önök történelmi bűnt követnek el Magyarország ellen!

Ezért mi aláírók, itt és most megkérjük és felszólítjuk Önöket, hogy teljes felelősséggel értsék meg, hogy milyen történelmi feladat előtt állnak, és ennek megfelelően járjanak el hazánk, a magyarság érdekében”

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!