Kiderült, mikor jön ismét Putyin. Meg fogsz lepődni!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Liszt Ferenc-repülőtéren 2017. február 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

A 444.hu arról ír, hogy a debreceni egyetem alkotmányjogi tanszéke szerint, nem kellene az egyetemnek autokratákat magasztalnia.

„Az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számunkra, mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkánk során képviselünk.”

Ezt a Debreceni Egyetem alkotmányjogi tanszéke írta közleményében, az alkotmányjogi tanszéken nem értenek egyet azzal, hogy az egyetem és a város díszpolgári címet adományoz az orosz elnök, Vlagyimir Putyinnak. Ez a díszpolgári kitüntetés nem kis dolog, tegnapi villámlátogatása után úgy tűnik alig fél év múlva újra jön Putyin Magyarországra a következő évben, még a választások előtt Magyarországra jön Putyin, hogy átvegye a Debreceni Egyetem kitüntetését.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy fiatalok által alapított civil szervezet a Natív petíciót indított a döntés ellen. Elmondták azt is, hogy levelet írtak a testület tagjainak és arra kérték őket, hogy indokolják a szavazatukat. Elmondták azt is:

“sajnos tény, hogy nem egy ember pontosan azért ül a Debreceni Egyetem szenátusában, hogy hasonló kérdésekben a kormánynak tetsző álláspont mellett szavazzon.”

A debreceni diákok nem kérnek Putyinból: olyat tettek, hogy egy egész nemzet büszke lehet rájuk

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!