Rogán megszólalt a halálos gázolás ügyében bár ne tette volna

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője (Rogán Antal) megszólalt a Dózsa György úti halálos gázolás ügyében. Arról beszélt, hogy házi őrizetbe került a gyanúsított, nem előzetes letartóztatásba. A Blikk megírta, hogy május 15-én a XIII. kerületben súlyos baleset történt a Dózsa György úton. Az autóbusz megállóba csapódott egy autó, a balesetben 23 éves budapesti férfi életét vesztette. Egy 37 éves férfi kórházba szállítását követően halt meg a baleset következtében. Rajtuk kívül a balesetnek két súlyos és három könnyebb sérültje lett.

M. Richárdot tegnap vitték a bíróságra, ahol az előzetes letartóztatásáról döntöttek. A bíróság nem látta indokoltnak, hogy rács mögé küldje a férfit, akinek a törvénnyel már több összeütközése is volt. Házi őrizetet rendeltek el, ami azt jelenti, hogy otthon kell maradnia és ezt néha ellenőrzik a rendőrök. Nyomkövetővel nem szerelték fel. Az Origo megkérdezte Rogán Antalt, hogy mit szól a bíróság döntéséhez.

„Szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt és ezért viselni kell a felelősséget – mondta az Origo kérdésére Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője emlékeztetett, ahogyan korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesova esetében, úgy most sem ért egyet a házi őrizettel. Főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek – mint például a kokainfogyasztás -, megfelelnek a valóságnak” – tette hozzá.

Rogán szerint a két ügy között annyi a különbség, hogy szerinte ez esetben nem kell tartani attól, hogy külföldre megy a férfi, mert nincsenek külföldön befolyásos rokonai, mint a korábbi ügy főszereplőjének. Szerinte ettől függetlenül fellebbeznie kéne az ügyészségnek, hogy mégis kerüljön előzetesbe a férfi.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!