Míg Orbán Horvátországban pecázgat, addig itthon Semjénnel szétosztatja a maradékot

"Én?!; milyen libát..?"

Személyes kedvencünk: a Pilisben például hárommilliárd forintért tervez spirituális, elvonulási központot a kormány. És ez nem vicc.

Ügyes. Ezt be kell látnunk.

Így működik hát a hétköznapokban az orbáni országrablás. Nagy titokzatosan meghekkeli a magyar médiát Orbán, hogy a figyelem egy teljesen érdektelen tényre fókuszáljon – na hol nyaral a miniszterelnök..?; nem tudjuk.., ejnye de hát miért titkolózik stb… hetekre kész az elterelés – s még tovább is húzzák a tökéletesen érdektelen témát egy „véletlen” horvátországi vendéglőssel készült fotóval, amin szintén tovább lehet csámcsogni – s mindeközben…

S mindeközben Semjénnel – naná nem személyesen, hiszen itthon sincsen – olyan pénzosztásba kezd(et) a haveroknak kiszórni augusztusban a karácsonyi ajándékot, hogy

szinte mi is együtt röhögünk Orbánnal, hogy mekkora marhák vagyunk, hogy beszopjuk az elterelő propagandáját.

Ugyanis.

Az, hogy 500 millió forint támogatást ad a kormány a vajdasági magyarok anyanyelvű tájékoztatására egy helyi lapkiadó kft-nek (???), az szinte csak a borravaló a brutális pénzosztásból, ami egyre ömlik a „Magyar Közöny”-ből. Az csak külön érdekessége a nagylelkű (tűrés)határon túli gesztusnak, hogy bár a hír hétvégi közlönyben jelent meg, a z utalás határideje június 30-a(!!!), tehát már régen eltapsoltak valakinek félmilliárdot, mire értesülhetett róla a hülye határon inneni, hogy hova lett a pénze…

Döntöttek továbbá az EUNAVFOR Med Sophia katonai művelet keretében a líbiai parti őrség kiképzéséhez történő pénzügyi hozzájárulásról. Hallottunk már erről bármit? Kiez-miez s mi közünk a Líbiai harci egységekhez..?!

Nem érdekes, valaki kap oda is 50 000 eurót, hogy ne kelljen az infláció miatt rosszul járnia.

De jut a reformáció 500 évének megünneplésére is félmilliárd, amint a Képzőművészeti Egyetem felújítására is egymilliárd.

A jelek szerint jutalmazni kell néhány talajt vesztett edzőt is, ennek örömére a hirtelen feltalált s frappáns nevű „Edző leszek – Nevelek!” programba is betolnak 25 milliót.

De megkezdték a vidéki városok felvásárlását is: többek között Zalaegerszeg, Kecskemét, Szombathely kapott első körben 3 milliárdot, az utóbbi Kőszeggel együtt útfelújításra plusz kétmilliárdot.

Vastagon biztosítja a hatalmát a kormány Kecskeméten: csak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének fejlesztésére 4,2 milliárd forintot szánnak, de négy évre elosztva.

Mire hazajön a gazda, már üresen ragyog a költségvetési kamra. Jóreggelt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!