Kirakják a légi sürgősségi szervszállítót is a reptérről, hogy a fideszesek nyugodtan helikopterezhessenek

Kép forrása: Wikimedia

Az orbánisták folytatják magánvagyonuk gyarapítását! A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ki akarja tenni a Magyar Repülő Szövetséget ezzel bizonytalanná vált a budaörsi repülőtér helyzete, amelyik az ország legrégibb és a második legfontosabb repülőtere. Innen indulnak a katasztrófavédelem a rendőrség gépei és a műtéti szervszállítások is! – írja a 444.hu. 

„A budaörsi repülőtér állami tulajdon, aminek az üzemeltetéséért nekünk soha nem fizetettek, pedig a tulajdonosnak nemcsak jogai, de kötelezettségei is vannak. Mostanra a szövetség gyakorlatilag csődközeli helyzetbe került, nincs más választásunk, a hétvégén leadjuk a kulcsokat és az üzemeltetési engedélyünket. De akkor a reptér bezár, mert még meg sincs, aki átvegye a üzemeltetését, illetve az MNV írásbeli tájékoztatása szerint először ők vennék át.” – ezt az MRSZ vezetője nyilatkozta a hvg.hu-nak.

A magyar állam a hatósági használat miatt nem engedheti meg magának, hogy a repülőtér leálljon, pedig elméletben, amikor az MRSZ elhagyja a repteret a légi központ leáll, mert nincs üzemeltetője. A hvg.hu-nak azonban olyan információi vannak, hogy a Fly-Coop Kft lesz esélyes a repülőtér üzemeltetésére, ami korábban országos ismertséget szerzett magának azzal, hogy Rogán Tóni és felesége az ő helikopterükkel repült el egy vidéki lakodalomra.

Ült már más közismert személy is a gépeiken például Habony Árpád.

Jakab Tamás a cég vezetője a hvg.hu kérdésére részletesen kifejtette terveit a reptérrel kapcsolatban majd később visszavonta azt és letiltotta a nyilatkozatot arra hivatkozva, hogy az újságíróval folytatott beszélgetését nem nyilatkozatnak szánta.

„Akié a reptér, az itt élet-halál ura lesz. Az szedi be a díjakat, dönt minden üzemeltetési kérdésben, ha akarja, fallal is körbeveheti egyes részeit, hogy senki ne tudja, ki száll le vagy fel. Eddig hagyták teljesen lepukkanni, de miután kitették a repülőszövetséget, akár másnap dönthetnek úgy, hogy költeni kell az állami tulajdonra. És majd meglátjuk, melyik csókos nyeri el a zsíros megbízást.” – nyilatkozta a hvg.hu-nak egyik forrása.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!