Lázár legalja munkára kötelezi beosztottjait

Schiffer András I love AB ( Alkotmánybíróság) feliratú pólót ad át Lázár János Fideszes frakcióvezetõnek az országgyûlés plenáris ülésén. 2010.11.02. Fotó: Móricz Simon

2017.08.08. 8:20

Lázár János a nyári szünet végeztével hivatalos utasításba adta a felügyelete alá tartozó fővárosi és megyei kormányhivatalok dolgozóinak, hogy ellenőrizzék és listázzák a területükön lévő plakáthelyeket – adta hírül a Magyar Nemzet.

Lázár „településkép védelmi” akciójára kormánymegbízottakat jelöl ki, akik pedig munkacsoportokat jelölnek ki a munka tényleges elvégzésére, mert tényleg ez az ország legnagyobb problémája. A plakát.

Mostantól a kijelölt emberek figyelik, hogy mi van a plakáthelyeken, listázzák, jelentik.

A hivatalok ugyanis feljelentések alapján fogják a munkájukat végezni, szóval ha Ön úgy ítéli meg, hogy például egy csöcs zavarja az óriásplakáton, akkor nyomja fel, ne kegyelmezzen.

Irina Shayk Intimissimi Perfect Bra 2016 Book01
Kép: Irina Shayk Intimissimi melltartóreklám alapanyag

Ha és amennyiben a hivatalt meg tudja győzni arról, hogy Önnek álmatlan éjszakákat okoz az óriásplakátokról az ember fölé tornyosuló melltartóreklám, amin Bradley Cooper feleségének 15*15 méteres csöcse van, (Mondjuk most ez csak véletlen, hogy a 15*15 méteres csöcsök jutottak eszembe, de tetszőleges plakátokkal behelyettesíthető a fenti példa.) akkor a rendőrséget (!) is bevonhatják és ha jogsértőnek találják a plakátot, akkor azt felkutatják és rituálisan megsemmisítik.

Itt mi arra gondolunk, hogy a plakát tervezőjét a letépett plakátjain nyilvánosan elégetik. Mert szerintünk az lenne a minimum.

Vegyük azért komolyra, mert ez bármennyire is szánalmasan komolytalannak tűnik, sajnos attól még vérkomoly.

Egészen másra enged következtetni, hogy a büntetés kizárólag a hirdetési felület értékesítőjét fogja sújtani, nem pedig a plakát tartalmát előállító valakit, nem is azt a valakit, aki kihelyezte, sem azt aki ránéz.

Aki picit már járatos a magyar belpolitikai viszonyokban, az sejti, hogy ez csak egy piti, a nem-kormánypárti plakáthelyek üzemeltetői ellen irányuló akció – azon belül is a Simicska-plakátbirodalom, a MAHIR ellehetetlenítését és kivéreztetését célzó kvázi-államosítás.

Mert itt van a kutya elásva – valószínűleg a multicégek hirdetései kisebb számban lesznek vegzálva, mint mondjuk egy szoci plakát, amin tolvaj fideszesek szerepelnek.

Ez a plakáttörvény egyébként a közpénzből finanszírozott szervezetek hirdetéseinek tilalmáról szól, amit a pártok könnyen megkerülhetnek, ha magánszemély vagy magáncég a megrendelő. Szóval indul a kiskapu keresés, és beindul a kreatív fantázia!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!