A metrón nem utazhatnak, de az idei Sziget-fesztiválon minden őket segíti

Egy éve alakult meg a Mozduljunk ki! Egyesület azzal a céllal, hogy önkéntes alapon segítőket biztosítsanak kikapcsolódásra vágyó mozgássérült fiataloknak ingyen. A tavalyi Sziget fesztiválon is jelen voltak és a kezdeményezésük hatalmas siker lett.

Bár Tarlós István alig meghatározó létszámról tud a metrót figyelve,

Csángó Dániel, a Mozduljunk ki! Egyesület elnöke úgy nyilatkozott a köztévében, hogy Magyarországon közel 250 ezer mozgássérült él, és szervezetük főként a fiatal felnőtteket szeretné megszólítani, azokat, akik elzárva élnek és nincs lehetőségük arra, hogy programokat szervezzenek maguknak.

Pallós Ágoston, aki rendszeres résztvevője az egyesület programjainak, elmondta, hogy egy évvel ezelőtt találkozott a kezdeményezéssel, és azóta folyamatosan részt vesz a különböző kiruccanásokon. „Legutóbb Vad Fruttik-koncerten voltunk a Budapest Parkban, nagyon nagy élmény volt” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy szereti ezeket a programokat, mert rengeteg emberrel találkozhat.

Csángó Dániel szerint fontos szempont volt, hogy közös élményeket szerezzenek az ép és a mozgássérült fiatalok. „Alkalmazkodni kell csak egy pár dologban az állapotunkhoz, de ugyanúgy tudunk élvezni bármilyen bulit vagy kiruccanást, mint bárki más” – fogalmazott.

Mint mondta, a Szigeten egész héten jelen lesznek, önkénteseik kísérik és amiben kell, segítik a fiatalokat. Megjegyezte, hogy a helyszínen is toboroznak önkénteseket, akiknek a nagy része egyelőre nő, így férfiak csatlakozását is várják a [email protected] címen.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!