Nincs megállás: soha nem látott összefogás a BKK botrányban meghurcolt 18 éves fiúért

Egy 18 éves fiatal hibát talált a BKK e-jegyértékesítő rendszerében, majd erről a hibáról egyből értesítette e-mailben a BKK-t. Ez a gyakorlat egyébként bevett gyakorlat Magyarországnál jobb, fejlettebb országokban, ilyenkor a köszöneten túl jutalmat is fel szoktak ajánlani. A posztkommunizmusból azonban még nem sikerült kiszabadítani Budapestet.

A BKK feljelentette a fiatalt és az 50-es évek sztálinista vonalnak megfelelően, éjszaka vitték el a rendőrök a 18 éves fiatalembert. Ezrek álltak ki mellette az interneten. A Green Fox Academy ösztöndíjat ajánlott fel a fiúnak, akire éjszaka lecsapott a rendőrség, pedig ő csak segíteni akart azzal, hogy feltárta, egy egyszerű átírással módosítani lehet a BKK új e-jegy vásárlási rendszerében a termékek árát és 50 forintért tudott bérletet venni. És szimpátia tüntetést is elkezdtek szervezni a BKK elé.

Nem tudhatom, ez a fiú mit csinált pontosan – de az ügy szinte minden lépése a nyilvánosság előtt zajlott. Márpedig, ha a fenti történet zajlott le, csak épp nem papírbérlettel, hanem a digitális térben, akkor a valódi felelősség azoké, akik egy ilyen amatőr rendszert átvettek, üzembe helyeztek és mind a mai napig működtetnek.”

A T-Systems és a BKK szombaton kiadott nyilatkozatai csak megerősítettek minket az elhatározásunkban, hogy megmutassuk: nem kérünk a jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból, írták hétfő hajnalban a szervezők.

Hétfőn este 19:00 órakor a Rumbach Sebestyén utcában felállított guruló színpadnál tüntetnek.

„Elutasítjuk a NER-t, a nemzeti elrettentés és elhülyítés rendszerét. Nem kérünk egy olyan pártállamból, amelyben a rendőrség újra asszisztál a lakosság megfélemlítéséhez. Most kell nemet mondani”, írták.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!