Újpest polgármestere is beszállt a címerháborúba

A IV. kerület polgármestere jogi lépéseket kezdeményez az Újpest FC labdarúgócsapatának új címere miatt. A névhasználat mellett az anyagi kártérítés lehetőségét is vizsgáltatná.

„Utasítottam Újpest jegyzőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja meg és ha szükséges, kezdeményezze jogi lépések megtételét a Roderick Duchatelet 100 százalékos tulajdonában lévő Újpest Labdarúgó Kft. (a felnőtt labdarúgó csapatot működtető Újpest 1885 Kft. többségi tulajdonosa), valamint a cég tulajdonában lévő, így szintén Duchatelet érdekeltségű, labdarúgó-utánpótlást működtető, Jobsforward Kft. jogosulatlan Újpest név használata ügyében. Kértem, hogy a jogosulatlan névhasználat mellett vizsgálja meg az anyagi kártérítés lehetőségét is” – írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, aki a szurkolókkal együtt korábban többször is tiltakozott a címer megváltoztatása miatt.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!