Nagyon nagy csetepaté bontakozik ki a Fidesz körül, bizonyítékok is felszínre kerültek

kép: nol.hu

A Gazdasági Verseny Hivatal vizsgálja a tavalyelőtti KEOP-5.6.0/E/15 sorszámú pályázatot, amelyen EU-s pénzeket lehetett elnyerni. A pályázaton részt vevő cégek a Siemens Healthcare Kft, a GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Kft, a Philips Magyarország egyeztetett egymással és olyan információkat osztottak meg egymás között, ami befolyásolta a közbeszerzési eljárások ajánlatait és eredményeit. A Gazdasági Versenyhivatal szerint bizonyítékok is alátámasztják a kartellezés és a túlárazás gyanúját.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint a CT és a röntgen így kétszer annyiba került, mint kellett volna. A politikus elmondta:

„A pályázatok kiírásakor gyakran ott van a döntéshozók között az, aki a pályázatot írja, akár egy pályázatíró tulajdonosaként. A pályázatíró-döntéshozó feladata az, hogy haveri cégeket juttasson pozícióba, nekik juttasson uniós pénzeket és ebbe bevonjon közhasznú intézményeket, jelen esetben kórházakat. Ahelyett, hogy a pályázaton induló vállalkozók kérnének segítséget a pályázatírótól, ő keresi meg a leendő kuncsaftokat (önkormányzatokat, kórházakat) azzal, hogy elintéz nekik valamilyen beruházást, de csak akkor, ha ő hozhatja a beszállítót, vagyis a haveri céget”

„Ami az OKI körül kirobbant botrányt illeti, az ígéretek szerint a kórház még ebben az évben vehet egy CT-t. Balog Zoltán humánerőforrás-miniszter korábban azt állította, hogy a Heim Pál Gyermekkórházba az Orbán-kormány jóvoltából került, de ez nem igaz, az egészségügyi intézmény 2004 óta magáénak tudhat egyet.” – tudhatjuk meg a 168 óra Kartellgyanú miatt vizsgálat indult CT ügyben című cikkből. 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!