Plakát-ügyben van egy kétségbeejtő párhuzam Hitler olimpiája és Orbán vizes vb-je közt

2017.06.12. 15:45

Eldőlt, hogy leveszik a nemrégiben kihelyezett Soros-plakátokat. Mire ez a nagy sietség? Csak nem kínos ez a sok szar? Kicsit több, mint három hete kerültek ki Soros Györgyről készült nevetős plakátok a közterületekre, és nevetős spotjai a kormánytévékbe, de most hirtelen eltűnnek.

Jó, biztos nem az Együtt szedi le őket mind, nyugi, de nem is a plakátok eltávolításának napján plakát-eltávolításba kezdő DK miatt tűnnek el.

Itthonról is, keletről is, meg nyugatról is kapott dorgálást Orbán kormánya, amiért ilyen jellegű plakátokat kentek fel, ami ráadásul egyébként is inkább vitt, mint hozott, ráadásul ez még fokozható, ugyanis egy elég súlyos történelmi párhuzamot is fel lehet fedezni bennük. Vegyük át, mi történt:

Azontúl, hogy kínos, a plakát-ügyekbe amúgy is belebukó Fidesz, most megint házhoz ment a lófaszért; plakáttörvény, Jobbikos-plakátok rongálása után előkerült még egy ügye; 2010-ben az összes választáson induló pártnak volt annyi plakátja, mint a Fidesznek. Ráadásul csúsztattak az árakkal. Állítólag akciós volt a plakát. A Simicska jóárasította, mer akkor még jó volt nekik a Lajos.

Aztán ma bejelentik, hogy valami érthetetlen okból a Sorosozás vége éppen egybeesik a vizes VB megnyitójának napjával. Még épphogy megszáradt a ragasztó a plakátokon máris lekapják. Véletlen? Dehogy is. Full cink az egész, hogy rendezünk egy világeseményt, amivel szeretnénk végre jó benyomást kelteni a külföldi népekben, nehogymár kinn maradjanak ezek a plakátok!

És itt van a kutya elásva. 1936-ban a berlini olimpiát éppen egy Hitler nevű országlása alatt rendezték meg. Presztízsből. Propagandacélokból. Ismerős?

Addigra mindenütt kinn voltak a „nehogymá a zsidók nevessenek” típusú plakátok, ment már az antiszemitizmus ezerrel, de ugye egy olimpiára, ami ráadásul propagandacélokat szolgált, a Harmadik Birodalom számára kínos lett volna, ha a külföldiek minden sarkon szembesülnek ezzel a fertővel. És hát ez a Hitler nevű be is szedette. Hogyhogy nem éppen a nácik olimpiájának megnyitója előtti napra esett a „kormányzati tájékoztató kampányuk” vége, el is tűnt egy pár hétre az összes zsidózó, gyalázkodó propaganda plakát.

19959274 10154993963309833 8562927272617537912 n
Kép: Facebook

Ez egy korabeli rövidhír az amerikai New York Timesból:

„Az olimpia idejére eltűnnek a zsidóellenes plakátok”

de olvasható az is, hogy „Hitler megígérte, hogy a téli illetve nyári olimpiai játékok idejére eltünteti a plakátokat.”

Szóval ha nagyon belemennék, akkor a sok civil, meg liberális párt, akik épp leszedik rendőri felügyelettel a Soros-plakátokat, azok épp a rendszer cinkosaivá válnak, abban, hogy a külföldiek elől elrejtsék a valóságot. De nem megyek bele na.

A vizes vb alatt tehát nem lesz „kormányzati tájékoztatás”, de utána számíthatunk rá, hogy újra előkerülnek, és ha a történelem ismétli önmagát – akkor erre van egy ezresem, hogy kapunk még belőle.

 

A kormányzati kommunikáció megmagyarázhatatlan fenegyereke Hollik István ki is lett állítva a kamerák elé, hogy megmagyarázzon valamit az egészből, a jóárasított plakátokól nem is volt szó, de az ún. „kormányzati tájékoztató kampány”-ként említett Sorosozás befejezéséről meglepő módon igen, idézem;

„Én úgy tudom, hogy a konzultációs utókampányt a kormányzat eredetileg is csak július 15-ig tervezte.”

(Hollik úr magyarázata a HírTV riportjában 1:26-nál kezdődik)

Párhuzam? Az. Vastagon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!