A TV2 behívta a „leghitelesebb embert” metró ügyben – az agyad eldobod!

Fotó: MTI / Komka Péter - a kép illusztráció, Andy Vajnát ábrázolja,

A HVG írásából megtudtuk: Még hétfőn is érkeznek orosz mérnökök a metrók javításával kapcsolatban, a szerelvényeket éjszakánként tesztelik, a héten visszatérnek a forgalomba.

A BKV vezér szerint csak hisztériakeltésről van szó a metróval kapcsolatban. A TV2 több alkalommal elismételte: nála nincs hitelesebb ember a kérdésben.

A Mokka című műsorban Bolla Tibor BKV elnök-vezérigazgató indította a hetet, a műsorvezető lelkes asszisztálásával magasztalták egekbe, az egyébként folyamatosan elromló, a forgalomból kivont hármas metró szerelvényeit.

A TV2 szerint sem Tarlós István, sem a Metróért Egyesület nem lát rá a kérdésre ezért el kell fogadnunk a véleményét – így vezette fel az interjút a műsorvezető.

EL KELL FOGADNUNK A VÉLEMÉNYÉT

„Amiből megtudhattuk, hogy a „leghitelesebb” ember szerint valójában csak „hisztériakeltés van”. A kocsikat ugyan fel kellett újítani, de valójában „bagatell hibák”-ról van szó, amelyekkel rontják a felújítást végző orosz cég hírnevét.

„Nem az történik, hogy pár ember meghúz pár csavart, ezért is vállaltak 30 éves garanciát” – mondta a BKV-vezér, aki nyilván a kedélyeket próbálta megnyugtatni azzal, hogy „az összes alkatrész ki lett cserélve” a felújítás során. A nézőben mégis inkább a buhera szó merülhetett fel, hallgatva a felsorolást, hogy micsoda japán, német és más „világhírű márkák” részeit építették be az oroszok.

A hibák „bagatell”-é minősítésével kissé ellentmondóan azt is bejelentette, hogy a szerelési-minőségbiztosítási hibákért követelt kötbér átlépte az 1 milliárd forintot. Kérték az orosz felet, hogy induljanak meg a kötbér-tárgyalások, hiszen ha vitatják annak jogosságát, akkor ebből nem egyhamar lesz pénz, mert bíróság elé kell vinni az ügyet.”

A folyamatosan alákérdező műsorvezető az interjú végén az alábbi kérdéssel zárta a beszélgetést: „Ön mint a leghitelesebb ember: nyugodtan fel lehet szállni a metróra?”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!