Így véreztetik ki az oktatási rendszert és rontanak rá a diákokra ősztől

kép: nol.hu

2016.07.02. 14:01

Ha tetszik, ha nem, a gyerek 14 évesen el fogja dönteni, hogy mi lesz belőle. Ha nem tud döntetni, akkor is eldől, hogy merre tart majd a „hátralévő” 60-70 évében. Sőt majd az is eldől, hogy az ő gyerekeiből mi lesz. Meg azok gyerekeiből.

Mindezt pedig egy olyan kormány fogja most eldönteni, amelyik eltörölte az oktatási minisztériumot, és ilyen-olyan felelős államtitkárok alá söpörte több százezer diák sorsát, és rajtuk keresztül az oktatás sorsát.

„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.”

Ez az idézet Szent-Györgyi Alberttől származik, és valahol arra utalt vele, hogy egy ország jövőjének biztosítása, annak oktatási rendszerén múlik. Ha azt kivéreztetik, másodvonalba lökik vissza, mert találnak fontosabb dolgokat annál, akkor végérvényesen lehúzhatjuk a rolót.

6+1 dolog ami fontosabb a Fidesznek az oktatásnál, és ami bármilyen megerőltetés nélkül eszébe jut bárkinek:

  1. TAO-pénzeknek nevezett pénzelosztás, mellyel az állam kijelöli a nagyvállalatok számára, hogy melyik teremfoci-csapatot kell támogatnia egy talicska pénzzel, ahelyett, hogy azt a pénzt befizetné az államkasszába, amiből többek között krétát vehetnének a tanárok
  2. Médiapiac leuralása, amivel két legyet üthet egy csapásra, hiszen egyrészt a kritikus hangokat el lehet tüntetni, és ezek helyére hadrendbe lehet állítani pusztító, ordas nagy faszságokat mint az egész Tények című izé, ja meg egy valag pénzt el is lehet lopni.
  3. Soros György
  4. Stadion
  5. Kisvonat
  6. Római part letarolása

+1: Plakáttörvény

A Finnek valamikor a 70-es években elhatározták, hogy a világ összes pénzét belepumpálják az oktatásba, mert az versenyképes munkaerőt tud „kitermelni”, no meg a tehetségek felkarolásával némi szürkeállományt is, akik majd feltalálnak ezt-azt, munkát adnak, GDP-t termelnek. Mi lett belőle? A kilencvenes évekre például a Nokia.

Nálunk meg mi lesz? Palkovics László oktatásért felelős államtitkár elmondta, hogy 2019-től kötelezővé teszik a középiskolai felvételit, és központilag fogják szabályozni, hány diák vehető fel gimnáziumba, szakgimnáziumba és szakközépiskolába.

Ez azt jelenti, hogy az általánost elvégző 14 éves gyerekeknek el kell dönteniük mi lesz a sorsuk, mi lesz a jövőjük.

A rendszer nehezen, vagy egyáltalán nem lesz átjárható, a tehetséges, de szegény diák majd végérvényesen elbukik a tehetségtelen gazdaggal szemben – ezek miatt a faszok miatt.

Miért? Mert a tervezett rendszer csak diszkriminatívabb lesz, és csak arra jó, hogy a társadalmi különbségeket hangsúlyozza és újratermelje azokat.

A Gimnáziumi helyek számát leszorítják, ha kell minden áron, arra a jól hangzó üres felkiáltásra hivatkozva, hogy; „kellenek a szakemberek!”

Ezt főleg azok kiabálják felénk a tévéből, akiknek a gyerekei svájci magánegyetemekre jártak genderelméletet meg tengerbiológiát hallgatni. De nem baj, szopjuk be!

Ezzel az elcseszett rendszerrel vélhetően továbbra is csak Ausztriának meg Németországnak képezzük a szakikat. Ahogy eddig. Ha megérné itthon, akkor hazajönnének maguktól, hahó!

A Nemzetgazdasági Minisztérium háttéranyagából az is kiderül, hogy ezt az egész felfordulást elképzelhető, hogy legkorábban már 2018/19-es tanévben be is vezetik. Létszámcsökkentésestül, iskolakivéreztetésestül.

A Magyar Narancs például így ír erről:

„A jelentésben szerepel, hogy a gimnáziumi keretszámok nagyobb mértékben csökkennének, mint azt a demográfiai okok, vagyis a csökkenő tanulólétszám indokolná, illetve (…) egy olyan javaslat is született, hogy azokat a gimnáziumi felvételt nyert tanulókat, akiknek a képzése nem indul el az alacsony létszám miatt, átirányítsák a szakképzésbe. Azt is bevezetnék, ha egy gyereket az általános eljárásban nem vesznek fel sehová, a pótfelvételin már csak a szakképzésbe jelentkezhessen.”

A háttéranyag a lap szerint azonban lehet, hogy a választásokig a fiókban marad, ugyanis a rendszer teljes átalakításával a diákok és az iskolák mellett az érvényes szavazati joggal rendelkező szülők és iskolai dolgozók közérzetével már nem akarnak packázni. Packáztak már azzal eleget.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!