A magyar dolgozók 70 százalékát érinti az Orbán-kormány “egyik legnagyobb bűne”

Reviczky Zsolt, Népszabadság

A magyar dolgozók 70 százaléka a bruttó háromszázezer forintos átlagkeresetet alatti fizetést kap, sőt a 127 000 forintos minimálbér csak 66%-át kapják kézhez a munkavállalók.

Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke sajtótájékoztatón elmondta, hogy a minimálbér magasabb a többi visegrádi országban, a minimálbér nettó összege is nagyobb mint Magyarországon.

A bruttó bérnek sokkal magasabb százalékát kapják meg a többi visegrádi országban: Lengyelországban 82, Szlovákiában 85, Csehországban 89 százalékát kapják meg.

“Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök egyik legnagyobb bűne, hogy odáig jutott az ország, most már a bolgárok és a románok fizetéséhez kell méregetni a magyart. Magyarország Európa Bangladesévé vált – fogalmazott.

Gúr Nándor kijelentette, Orbán Viktornak távoznia kell. Hozzátette: a 2018-as kormányváltást követően az MSZP Botka Lászlóval bevezeti a megélhetési minimumot és megduplázza a nyugdíjminimumot.

Arra a kérdésre, támogatni fogják-e a Jobbik plakáttörvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványát, Gúr Nándor azt mondta, hogy személyes véleménye szerint igen, és várhatóan ezt a döntést hozza meg az MSZP elnöksége a hét végén vagy jövő hét elején.” – írja a 168 óra.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata