Így került egy listára Gyurcsány Ferenc Farkas Flóriánnal és Mengyi Rolanddal

2017.06.27. 12:40

Vétkesek közt cinkos, aki néma – a Magyar Nemzet készített egy összeállítást arról, hogy ki hányszor szólalt fel a Parlamentben a 2014 óta tartó ciklusban, és külön fókuszált azokra a parlamenti képviselőkre, akik gyakorlatilag idén még annyit se mondtak még az ülésteremben, hogy fapapucs.

Az abszolút negatív rekorder, Bíró Márk fideszes képviselő, aki bár 7 éve ül a Parlament falai közt, de még soha életben nem szólt hozzá a vitákhoz, önálló beadványai sincsenek, a bizottsági üléseken nem túl gyakori vendég, egyetlen bővített mondata sem szerepel a hivatalos jegyzőkönyvekben.

 

Bíró ezért a teljesítményéért bruttó 747 ezer forintos fizetését kap.

De idén szintén néma maradt többek közt a fideszes Kubatov Gábor FTC-elnök de Révész Máriusz kerékpárügyi biztos is. Kövér László is szerepel a listán – s bár nem szorul a védelmünkre, annyit hozzá kell tenni, hogy házelnökként az ülések levezetése a feladata, amit el is végez, sokat is beszél, rendszeresen fegyelmez. Kövér mint képviselő azonban nem szólalt fel.

Mengyi „Voldemort” Roland, Simonka György, valamint a mostanában a közpénzek elillanása miatt célkeresztben lévő Farkas Flórián is hallgatott idén.

farkas flórián
Farkas Flórián az üres sorok közt – Fotó: MTI – Illyés Tibor

Bár önálló frakciója nincs, a DK négy tagú „kvázifrakciója” is szótlan, Gyurcsány Ferenc, dr. Oláh Lajos, dr. Vadai Ágnes és Varju László 0 azaz nulla darab felszólalásával kerülhetett egy listára a szintén nullázó Fideszesekkel.

Az MSZP, az LMP illetve a Jobbik képviselői rendszeresen felszólalnak a parlamentben, a KDNP pedig még rekordert is adott: Rétvári Bence Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ugyanis a legaktívabb képviselő – legalábbis felszólalások terén, amit azzal is sikerült elérni, hogy a kormánypárti képviselők gyakran élnek a „hazakérdezés” lehetőségével.

Ennek lényege, hogy XY fideszes vagy KDNP-s képviselő mondjuk elmondja véleményét Rétvári államtitkár úrnak arról, hogy milyen jó a gazdaság. Rétvári erre felsorolja, hogy „hát valóban még annál is jobb”, majd viszontválaszban még megdicsérik egymást és kész is a felszólalás.

Érdekesség, hogy a nagyágyúk általában szűkszavúak, Rogán Antal például csak kétszer, akkor is összesen három percre, Szijjártó Péter pedig egyetlen egyszer szólalt fel mindössze öt percre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!