Orbán volt tanácsadójának cége több pénzt söpört be, mint a TV2

MTI kép

Tombor András hirdetésszervező cége a TV2-nél is több pénzt keresett. Tombor András, Orbán Viktor miniszterelnök és Habony – köreihez tartozó üzletembernek számít. Az Altmedia Kft amelyik a közmédia, a TV2, a SPORT1-2 hirdetési idejét értékesíti Tombor András tulajdonába került. Bevételei 2015-ben 9,2 milliárd, 2016-ban 27,8 milliárd forint voltak. A TV2 tavaly összesen 23 milliárd forint bevételt ért el.

Tombor András azonban a hirdetésszervezésen kívül mással foglalkozó vállalkozásoknak is tulajdonosa, például a Mandinernek:

Az atlatszo februárban megírta, hogy Tombor András, aki az első Orbán-komány idején, a miniszterelnök biztonságpolitikai fő tanácsadója volt tulajdont szeretne szerezni a Mandiner portálban, amit a mérsékelt konzervatív fiatalok fórumaként tartanak számon. A Hivatalos magyarázat alapján a tervezett bevásárlással kizárólag az általa alapított konzervatív elitképző Mathias Corvinus Collegiumnak szeretne felületet biztosítani, ám ez nehezen elképzelhető, igaz hogy nem része a politikai életnek, de a befolyása nem elhanyagolható.

Májusban már arról olvashattunk, hogy Mandiner Press Kft néven alapított céget, amivel egy lépéssel közelebb került a Mandiner bekebelezéséhez. A portált azonban nem ez a cég, hanem a Mandiner Kft adja ki.

Június elsején pedig a következő szöveggel jelentkeztek be, az atlatszo.hu blog oldalán:

„Tényleg megvette Tombor András a Mandiner jobboldali véleményportált, az impresszumban már az ő cége a kiadó. Ezzel kormánybefolyás alá került az egyik olyan felület, ahol adott esetben konzervatív oldalról is bírálták Orbánékat. ”

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!