Kisöpri a szemetet a Fidesz: Mengyi, Papcsák lapáton, Kocsis, Gulyás csőre töltve

Több helyen változott és változik a fideszes választókerületi elnökök személye – értesült a Magyar Idők.

Borsodban Kriza Ákos, Miskolc polgármestere váltotta Sebestyén Lászlót Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének Fidesz-elnöki tisztségében; utóbbi 2010 és 2014 között volt az Országgyűlés tagja. A hírt a már februárban lemondott Sebestyén közölte a sajtóval.

A lap kormányközeli információi szerint már nem Mengyi Roland a Fidesz elnöke Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, utódjáról a párt jövő keddi elnökségi ülésén döntenek. Mengyi és hat társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a közelmúltban emelt vádat bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.

Szegeden is változás lehet az egyik választókerületben, a Csongrád 1-es körzetben Bohács Zsolt helyett lehet új képviselőjelöltje a Fidesz-KDNP-nek 2018-ban, de az ügyben még nem született döntés.

A budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje, a VIII. kerület polgármestere Vas Imre helyett indulhat a Józsefváros-Ferencváros összevont körzetben a 2018-as választáson.

A budapesti 8-as választókerületben Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás – a XI. kerület korábbi alpolgármestere – lesz a kormánypárt jelöltje.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választó- kerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán polgármester marad.

Angyalföldön a Fidesz-KDNP Harrach Tamás önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!