Jobboldalon „fogant” szerelemgyerekek harcáról rántotta le a leplet a szocialisták fracióvezetője

forrás: youtube

Az MSZP frakcióvezetője szerint véget kell vetni annak a harcnak, amelyet „Simicska szerelemgyerekei”, a Fidesz és a Jobbik a magyar adófizetők pénzén folytat.

Tóth Bertalan szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elképesztőnek nevezte, hogy közpénzből milliárdokat költ a kormány, az önkormányzatok, százmilliókat a Civil Összefogás Fórum (CÖF) vagy a Fidelitas óriásplakátokra, propagandaanyagokra.

Szerinte ugyanilyen felháborító, hogy Simicska Lajos „a lopott pénzből” a Jobbik plakátkampányát finanszírozza.

Értékelése szerint a jobboldalon „Simicska szerelemgyerekei”, a Fidesz és a Jobbik harcolnak, egy presztízsharcról, egy cicaharcról van szó, amely a magyar adófizetők pénzéből folyik.

Ennek véget kell vetni! – hangsúlyozta.

Tóth Bertalan elmondta, az MSZP korábban már javaslatot tett a pártfinanszírozás átalakítására, az szabályozta volna a plakátolást is. Ezt a Fidesz leszavazta – emlékeztetett.

Kitért arra, hogy javaslatukban szerepeltek olyan elemek, amelyek a mostani plakáttörvényben is benne voltak, de a jelenlegi törvényjavaslatot hiányosnak tartották.

Kifejtette: bár a kormánynak és az önkormányzatoknak tilos lett volna a plakátolás kampányidőszakon kívül, de a civil szervezeteket, a CÖF-öt és a Fidelitast nem zárta volna ki. Miközben a kormány nem plakátolhatott volna, a CÖF közpénzből megtehette volna ezt – magyarázta. Megjegyezte, a törvényjavaslat megakadályozta volna azt, hogy a Simicska Lajos által „elhordott pénzből” a Jobbik folytasson politikai kampányt.

A frakcióvezető jelezte, „leporolják” korábbi előterjesztésüket, és javaslatot tesznek arra, hogyan lehet megtiltani a kormánynak, az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek, hogy beavatkozzanak a választási kampányba.

Hozzátette: azt is el kell kerülni, hogy a két nagy erő, a Habony-féle és a Simicska-féle csapat „lealjasítsa” a választási kampányt arra, hogy ki tud ahhoz több közpénzt felhasználni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!