Andorrai bukta? Aki ennyi pénzt keres annak mindegy – Itt a lista

Dzsudzsák Balázs pózol Fotó: MTI/Illyés Tibor

2017.06.12. 8:00

Az Andorra elleni vereség után is sokakat foglalkoztat, hogy a magyar NB1-s focisták milyen fizetéseket kapnak nemzetközi szinten kevéssé eredményes klubjaiktól. Most ízelítőt kaptunk a juttatások mértékéről, az RTL Klub Fókusz c. műsora ugyanis közzétette saját információit.

A csatorna megkereste ugyan a klubokat, azok azonban nem nyilatkoztak az összegekről. A listát Juhász Roland a Videoton játékosa vezeti, havi nyolcmilliós fizetéssel.

A toplista:

foci top
kép: RTL Fókusz

24.hu információ szerint ennyit senki nem keres a DVTK-nál, mint ami Elek Ákosnál és Lipták Zoltánnál fel van tüntetve, Pintér Ádám pedig már eligazolt a Ferencvárosból a német másodosztályú Fürthbe.

 „Természetesen a magyar fizetések nyomába sem érhetnek mondjuk az angol első osztályban, a Premier League-ben futballozók fizetéseinek, ahol az átlagfizetés 2,4 millió font, ami nagyjából 870 millió forintnak felel meg. Azt, hogy a teljesítmény arányos-e a fizetéssel, mindenki eldöntheti maga, de annyit talán érdemes hozzátenni, hogy az angol átlagfizetés 26 500 font, aminek mintegy kilencvenszerese a szigetországban futballozó elsőosztályú focisták átlagbére. A magyar átlagfizetés havi bruttó 285 200 forint, ami évi 3,4 millió forint. A magyar NB1 idei szezonjának átlagnézőszáma 2 561 fő eddig, a csúcsot a Fradi-Újpest jelentette 11 760 nézővel.” – írta az mfor.hu

 A Premier League legjobban fizető csapata a Manchester United, ahol 5,77 millió font az átlagbér.

Az andorrai bukta egyik főszereplője Dzsudzsák Balázs – nyitóképünkön – a valaha legjobban kereső magyar focista éves gázsiját 2016-ban egymilliárd forintra becsülték, de Szalai Ádám is több mint 500 millió, Huszti Szabolcs pedig 378 millió forintot keres évente.

Az Mfor alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!