Botrány Zuglóban: Lemaffiázta a helyi MSZP-t a magára maradt képviselő

Várnai László és Tóth Csaba

Váratlan és durva támadást intézett a zuglói MSZP és a kerület polgármestere, Karácsony Gergely ellen a Civil Zugló Egyesület vezetője s önkormányzati képviselője, Várnai László.

A Zuglói önkormányzat három bizottságból is kizárták a civil tagokat és a Környezetvédelmi Tanácsnoki pozíciót is elvették a Civil Zugló Egyesülettől – panaszolta sérelmeit Várnai a Klubrádiónak adott nyilatkozatában.

A garázdaságért jogerősen elítélt politikus mindezt azzal indokolja, hogy túl kritikusak voltak a kerületi vezetéssel.

Várnai László ma délelőtt a Klubrádiónak azt mondta, a civilek helyett a kerületi MSZP-sek kapták meg a pozíciókat, akiket a kerület Párbeszédes polgármestere, Karácsony Gergely is támogatott. A Civil Zugló Egyesület képviselője szerint a zuglói MSZP maffiaként működik.

A sértett képviselő ráült a Fidesz civilellenes hadjáratára, amikor kijelentette: ugyanazt csinálják a civilekkel a kerületben, amit a kormány.

Nem csak engem, de három civilzuglós és két lmp-s képviselőt is kizártak a bizottságokból és az MSZP a saját embereinek adta ezeket az állásokat. Miközben a polgármesterünk elmegy civiltüntetésekre, az önkormányzatban ugyanúgy megszavazza a civilek kizárását. Polgármesterünk egy címet visel, cserébe az MSZP megkapta a kerület gazdaságát/…/, úgy működnek mint egy maffia és mint a Fidesz. /…/ Választási csalás miatt is nyomoznak jelenleg. (Az áprilisi időközi választást a baloldali pártok jelöltje, Bitskey Bence nyerte – a szerk.). Minket mindenhonnan kitettek” – sorolta sérelmeit Várnai.

Tóth Csaba, a zuglói MSZP elnöke minderre úgy reagált, hogy nem érti, milyen maffiarendszerről beszél Várnai, s ha ilyesmiről tudomása lenne, azt valamivel bizonyítani is kellene.

„Ha ezeket nem tudja bizonyítani, a megfelelő jogi lépéseket megtesszük, amint megtettük már többször is ellene. Oktalanul vádaskodik, a pitiáner, egyéni érdekeit próbálja érvényesíteni. Ő mindig mindenki ellen van s nem a kerület érdekeiben politizál. /…/Ő egy álcivil a kerületben, akinek mindennel és mindenkivel baja van. Eddig egyetlen olyan javaslatot sem láttunk tőle, ami a kerület érdekében történt volna. Egyéni sérelmek mentén mozog, de ezt már megszoktuk tőle. Szavainak ha kell jogi következményei is lehetnek, ha meg nem, akkor betudjuk mindezt annak, hogy már nem egészen normális, kicsit zavarodott, ezért aztán össze-vissza beszél. Nem idegen a büntetőügy már Várnai Lászlótól, hiszen a felesége bántalmazásáért már elítélték jogerősen – ez is befolyásolhatja a viselkedését” – reagált a vádakra Tóth Csaba

A szocialista politikus a támadás miatt szakértőkkel vizsgálja a szükséges jogi lépések megtételét Várnai kirohanása miatt.

zugló e1496212885410

Várnaiék tüntetnek az MSZP kongresszusán. 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!