Botka veri Orbánt, a Jobbik zuhan – az MSZP stabil, a többi ellenzéki párt küszöb alatt

A Publicus Intézet legfrissebb szondája egyértelműen igazolja, hogy az ellenzéki szórványpártok bejutási küszöb alatt kullognak az MSZP nyomában.

Hiába a látványos gesztusokkal operáló Momentum szikár médiamenetelése, a számok azt mutatják, hogy nem mozdul egy tapodtat sem a kétszázalékos ketrecéből. Meglehet, ha a kormánnyal szembenálló pártok felé nyitási gesztussal operálna, elérhetne két és fél százalékot is, de ez a veszély egyelőre nem fenyegeti a magyar közéletet.

Meglepő a statisztika alapján, hogy alig egy ponttal veri őket mind a DK, mind az LMP: az adatok talán nem véletlenül azt bizonyítják, hogy az önmagukra zárt önállóságuk ketrece az emberek többségében nem vált bontakoztat bíztató jövőképet.

A kormánypárt minden élesre töltött agresszív politikája mellett is sovány egy százalékkal tolta fel kínkeservesen a rajongói tábora által kiizzadt pluszpontos népszerűségét: mindebben feltehetően a családoknak és a nyugdíjasoknak meglebegtetett pénzszórási ígéretei köszönhetnek vissza.

Mindezen eszközök hiányában stabil eredmény, hogy az MSZP mit sem veszített a népszerűségéből – a Jobbik 10 százalékra zuhant szimpátiájával szemben stabilan tartja a maga 14 százalékos népszerűségét. Ebből is látszik, hogy szemfényvesztés a Vona-vonal üres hőbörgése, mint meghatározó ellenzéki erő.

Minden fütyülőjük ellenére is méltatlanul lehangoló az Együtt kiszikkadása: a statisztika alapján a Kétfarkú Kutya Párttal osztozkodnak sorvezető egy százalékon. Ezt csak a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt volt képes alultornászni…

Azt, hogy erjed a Fidesz tábora, mi sem bizonyítja jobban, hogy a vezér népszerűsége két ponttal is csökkent az előző hónaphoz képest ellentétben az MSZP „arcával”: Botka stabilan Orbán felett teljesít népszerűségben határozott 3-4 százalékos különbséggel.

Mit is mondhatnánk erre annál életszerűbbet, mint hogy ő legalább kilátszana Trump mögül…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!