Bár százmilliókat kapott Orbántól, külföldön letagadja a barátságát – de a pénzünket zsebreteszi

Kép: nyuzsi.blog

Már a negyven éve disszidált Orbán-libling sem vállalja fel a miniszterelnök barátságát a német sajtóban. De a százmillióinkat azért elfogadja.

Van itt egy ötven éve harcsabajszos ember, aki vagy negyven éve elénekelt valami bornírt borzalmat, amiből kocsmadiszkók slágere lett, aztán disszidált – hogy nem tűnt fel – s egyszer csak felbukkant néhány éve, mint Orbán művészi színvonala és németországi kijárós külkapcsolata.

lezli

Nem mellékesen százmilliókat és egyéb hazai koncertlehetőségek finanszírozását kapta miniszterelnök haverjától. Naná, hogy nem a bankszámlájáról, hanem közpénzből.

No ki az..? Az: Leslie Dzsingiszkán Mándoki, akinek legutóbb a párizsi, londoni és berlini koncertjeiből készült film munkálataira a kormány 227 millió forintot irányzott elő.

Sőt. A Világgazdaság tavaly augusztusi cikke szerint 1,4 milliárdos megbízást kapott a Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó Network 360 Reklámügynökség Kft. és Mandoki németországi cége, a Red Rock Musikproduktion, hogy az 1956-os forradalom évfordulójához kapcsolódóan elkészítsenek egy fotóalbumot és egy dokumentumfilmet, valamint kulturális-művészeti rendezvényeket valósítsanak meg Berlinben, Párizsban és Londonban.

 

Leslie mandoki 1 1

Hogy ő kicsoda is tulajdonképpen, az rejtély, de itthon világhírű, hiszen saját maga mondta s akkor nem is lehet másként. S Orbán szellemi színvonala, aki – szintén az álszerény alany saját elmondása szerint – nagy tisztelője az izéjének, zenéjének..?, munkásságának..?, – szóval annak, amit a hangszerekkel csinál (zenének semmiképpen, de alkotásnak sem igazán neveznék hűvös objektivitással, hacsaknem művészet a flex az aszfalton pl).

No de akkor miért is kap a törzsökös hontalan magyar közpénz-milliókat, néha százasával..? „Rejtély, ez a szív egy nagy titok” – válaszolhatnánk meg egy Mándoki-kori slágerrel.

Amint az is nagy talány, hogy mindennek ellenére miért is tagadja le már ő is Orbán kéretlen barátkozását.

Legalábbis ezt bizonyítja a Frankfurter Allgemeine Zeitung, amely internetes oldalán közölt interjút Leslievel, „akinek Orbán Viktor nagy tisztelője”. Ennek ellenére arra a kérdésre, hogy ő maga Orbán hívének tekinti-e magát, azt válaszolta, hogy ő Willy Brandt híve, és Willy Brandt jelszava jegyében, hagyományainak megfelelően hidakat kíván építeni (na persze magyar közpénzből).

„Orbán Viktor odajött hozzám a müncheni koncertem után, és gratulált a zenénkhez. Oxfordban végzett, lehet vele Schopenhauerről és Kantról beszélgetni” – jellemezte Mandoki Orbán Viktort a lapnak, és megjegyezte: ha ő, zenészként támogatja Angela Merkelt, akkor a magyar miniszterelnökkel is szívesen beszél.

Orbán és Schopenhauer..? Mándoki és Kant..? Közpénz és vastagbőr..? Mi kérünk elnézést, a pénzünket meg vissza egy ilyen hakninímandtól. Jó lesz csomagolni, már vágjuk a centiket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!