Geszti Péter szerint Bayer „elveszítheti a meccset”, el is mondja, hogyan!

Forrás: nol.hu

Geszti Péter tegnap a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta, a kormány csak saját híveihez szól, aminek az oka: a választási matek. A reklámszakember szerint a miniszterelnök követői elé oda se kerülnek a valóság hírei.

„Egyrészt, mert direkt nem nézik meg azokat a médiumokat, ahol egyébként más hírek jönnek szembe, másrészt azért, mert az egyik legerősebb tulajdonsága annak az oldanak, az pont a hitbéli összetartozás, amit sok okkal tudnánk magyarázni.”

A Fidesz ügyesen kiépítette, hatékonyan össze is tartja táborát. Minden óriásplakát, hirdetés erről szól. Csak nekik üzennek, az összes többi magyar embernek nem kommunikálnak, az nem érdekes.

„Ez a választási mateknak a logikája. Ez egy tök száraz egyszerű matek. (…) Olyan helyzet van, ahol vitázni nem lehet, mert a hittel nem lehet vitázni”

Amikor arról kérdezték Gesztit, hogy leülne-e Bayer Zsolttal vitázni, a következőt válaszolta:

„a Bayer Zsolt egy másik kategória, mint mondjuk egy egyszerű békemenetes ember. Azt gondolom, hogy ott azért kell tudni vitatkozni. Őt is lehet szembesíteni tényekkel, amelyekre hogyha nem tud válaszolni, akkor ott, azt a meccset ő elveszti.”

Hogy drágák lennének a plakátok? Á, dehogy! Minden plakát nagyon megéri!

„Ezt a rendszert fenntartani fillérekbe kerül. Viszont, sokkal többet hoz. Egyszerűen mindig arról van szó, hogy a napi zsolozsmát el kell mondani, és abban a hangulati rendszerben, azokkal a nyelvi fogalmakkal és azokkal a folyamatosan hírismétlésekkel állandóan ellátni a saját szavazótábort, ami egyébként sokszor nem is a tartalmában érdekes már, azt gondolom” – véli Geszti Péter, aki szerint az ötvenes évekbeli párthíradók stílusán sokáig dolgozhattak, de nagyon erős lett. A beszédmód, a fogalmazási mód, a szavak, fogalmak „lestoppolása” azt célozzák, hogy az egyszerű emberek értsék a Fidesz-világot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!