Geszti Péter a Nemzeti Vágta „eladása” után újabb érthetetlen kormánybarát gesztust tett

A kozmopolita reklámszakember és médiaceleb a Mária Rádió alázatos ügynöke lett két áhítatosan kornyadt növény társaságában egy – hogy is mondjuk – csikorgóan hiteltelen promóciós videóban.

Úgy tűnik, hogy a Jóistennek is szüksége van reklámra, sűrű imádságból még frekvencia sem születik.

Mindez természetesen nem a reklámguru eddig titkolt hitéletét firtatandóan meghökkentő, elvégre a hívságoktól és felületes talmi értékektől cseppet sem mentes tehetségkutatók sztárja abban – nem – hisz, amire a lelkiismerete figyelmezteti.

Geszti eddigi – s egyre ritkább – rafináltan kormánykritikus megnyilatkozásait figyelve a Mária Rádió melletti váratlan kiállása mindössze azért meghökkentő, mert eddigi liberálisan nyitott világszemléletét ismerve lett volna jobb helyen is ez a hites kiállás. Például az Orbán által üldözött, bár a gyermekeit megkeresztelő Iványi Gábor egyházi és szociális közössége mellett.

De lelke rajta, élni kell s a reklámpiac egyre szűkül, jól jön még ez a gesztus a későbbiekben, az Iványi-nyáj dicséretében pedig előreláthatólag nincs túl sok profitálható.

Miközben a Klubrádió, a Tilos Rádió az életbenmaradásért küzd évek óta, a Mária Rádió Frekvencia Kft. egy hónapja új, szombathelyi frekvencián sugározhat Mária Rádió Savaria néven, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ezt a pályázót nyilvánította nyertessé, és közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el.

Egyértelműen kifizetődőbb egy olyan, a kormány által is támogatott médiumot felnyalni, amin tavaly novemberben még a Vatikán is felhorgadt a mélyen katolikus médium egyik műsora miatt, amelyben azt találták mondani, hogy az Olaszországot sújtó földrengés valójában Isten büntetése az emberek bűnei miatt.

Kiemelték ezzel kapcsolatban, hogy Róma támogatta az azonos neműek partneri viszonyát.

„Ez a kijelentés sértő a hívők és botrányos a nem hívők számára” – jelentette ki Angelo Beccio érsek, államtitkár-helyettes. Becciu azt is közölte, hogy az időnként antiszemita gondolatokat megfogalmazó médiumnak vissza kellene vennie hangvételéből, s az egyház üzenetét hangoztató üzenetét kellene magáévá tennie.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!