Nemzetbiztonsági mese: látta is meg nem is – Gyurcsány a szocialistáknál bizonyítana Orbánról

Gyurcsány Ferenc nagyjából két hete rukkolt elő a szenzációval, miszerint látta azokat a korrupcióról szóló dokumentumokat, amelyekkel Oroszország zsarolja Orbán Viktort. A Demokratikus Koalíció elnöke azt várta Orbán Viktortól, hogy tisztázza magát, vagy pedig három napon belül perelje be őt ezekért az állításokért.

Azóta többször három nap is eltelt, Gyurcsányt „lenemnormálisozta” válaszként a Fidesz, oszt’ jónapot. Bár az ATV híradója még Orbánt is megkérdezte, hogy beperli-e a Gyurcsány Ferencet, a kormányfő mindössze visszakérdezett, hogy „kit?”, majd miután a riporter megismételte a kérdést nevetve faképnél hagyta a riportert.

A DK elnöke pedig nem rukkolt elő ezidáig semmilyen bizonyító erejű dokumentummal, viszont már árnyaltabban emlékszik a titokzatos bizonyítékokra. Többszörös áttéten keresztüli összekötőkről beszél s hogy konkrétan nem is olvasta el azokat a bizonyos papírokat, de látta, de nem úgy, hanem amúgy stb.

Mai nyilatkozatában viszont már a szocialisták segítségét kéri az egyre maszatosabb ügy gatyába rázásához. Mint írja:

„A parlament nemzetbiztonsági bizottságának (szocialista – a szerk.) elnöke, Molnár Zsolt ma azt kezdeményezte, hogy hallgassák meg a miniszterelnököt és engem Orbán Viktor orosz zsarolhatóságával kapcsolatban.

Rajtam nem fog múlni, két forgatókönyv lehetséges:

1. Ha Orbán nem lesz gyáva és eljön, akkor én is ott leszek és szembesítem a birtokomban lévő információkkal a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, amelyeket így megismerhetnek majd a bizottság tagjai is.

2. Ha Orbán gyáva lesz és nem jön el az ülésre, akkor nyilván én sem fogok elmenni, de minden birtokomban lévő információról személyesen, hivatalosan tájékoztatni fogom a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, Molnár Zsoltot.”

Kedves Olvasó, véleménye szerint az 1-es vagy a 2-es pontot ikszeljük be..?

(kép: dehir.hu)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!