„Elég volt!” Megvonják az EU-s támogatásokat? Ki akarják zárni az Európai Néppártból a Fideszt.

Frank Engel luxemburgi európai parlamenti képviselő az európai néppárt tagja, azt kezdeményezi, hogy zárják ki pártcsaládból a Fideszt és indítsák el Magyarországgal szemben a 7-es cikkely szerinti eljárást.

Engel szerint feszült a hangulat a néppártban. A tagok jelentős részének elege van a Fideszből. A Fidesz kormányzása mindennek ellentmond, amiben a Néppárt hitt és hisz.– mondta a Népszavának az EU-s politikus.

Azzal folytatta, hogy: az egyetlen probléma, hogy milyen ítéletet hozzunk. Rendkívül nehéz elküldeni valakit, akit egyszer már beengedtünk a sorainkba. Én lennék a legboldogabb, ha sikerülne megszabadulni tőlük, mert maguktól nem mennek el. Ha a Fidesz elmenne, azt jelentené, hogy rájött: rossz pártcsaládot választott. Kétlem, hogy bárhol szívesen fogadnák őket, de ez legyen az ő problémájuk. Világossá kell tennünk a Fidesz számára, hogy nem közénk valók. Én legalábbis ezt a véleményt fogom képviselni. De a folyamat elején tartunk. Ki kell találnunk, hogyan kezeljük a helyzetet. Viszonylag gyorsan kell cselekednünk, mert a dolgok hamar elfelejtődnek, és akkor minden marad a régiben. Meggyőződésem, hogy kezdeményezni kell az ún. 7. cikkely szerinti szankciós eljárást Magyarország ellen. Az eljárás végén nem a szavazati jogok felfüggesztését, hanem a közösségi támogatások megvonását tartanám a helyes döntésnek. Ha az évi több mint 4 milliárd eurónyi forrástól megfosztanánk a Fideszt, összeomlana a rendszerük.

A legkeményebb mondat azonban az volt, amikor a képviselő kijelentette: Néppárti kollégáimmal elhatároztuk: függetlenül attól, hogy mit dönt a Bizottság, végigvisszük ezt az ügyet. Évek óta közelről látom, mit művel a Fidesz, és a helyzet nem javult, hanem romlott. Elég volt.

Már világszerte felfigyeltek a Magyar Kormány működésére. Többen azt feszegetik, hogy Orbán Viktor kifejezetten arra készül, hogy kivigye Magyarországot az Unióból. Erre látnak bizonyságot a CEU-t ellehetetlenítő törvényben is. Azt feltételezik, hogy Orbán tudja, hogy túlment minden határon és maga az EU fogja kezdeményezni az ország kizárását. Azt azért nem hittük volna, hogy  a Fidesz saját európai pártcsaládja lesz az, amelyik elindítja majd Magyarországot a Putyin tárt karjaihoz vezető úton. A hazánkban észlelhető, egyre erősebb Orosz befolyás is azt erősíti, hogy Orbán nem az Unióban, hanem inkább egy Orosz-Magyar konföderációban gondolkodik. Abban ugyanis nem kellene nemzetközi törvényekhez igazodni és boldogan építhetné a már így is elég hatékonyan működő diktatórikus érdekrendszerét.

Félünk!…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!